Nema mu ni traga

Tko je serijski ubojica i pripadnik mudžahedina koji već tjedan dana bježi pred policijom i od kojeg je čitava zemlja u strahu


100posto
11.02.2019.10:20
Tko je serijski ubojica i pripadnik mudžahedina koji već tjedan dana bježi pred policijom i od kojeg je čitava zemlja u strahu
REUTERS

sažeto

Strah u kosti tjera i podatak da se Gačić u ratu borio u sastavu jedinice El mudžahid 


100posto
11.02.2019.10:20

Već tjedan dana u Bosni i Hercegovini traje potraga za višestrukim ubojicom Edinom Gačićem (43). U bijegu je od prošlog ponedjeljka kad je ubio oca troje djece, Sauda Sultanića (39) u Podorašcu kod Konjica, a u subotu je usmrtio policajca Mahira Begića u mjestu Ušivak kod Hadžića.

Zemlja je u strahu

Ljudi ne izlaze na ulice ako ne moraju već su zaključani u svojim domovima. Dodatni strah u kosti tjera podatak da je Gačić za vrijeme rata bo pripadnik jedinice El Mudžahid koja je bila sastavljena od Bošnjaka, ali i od radikalnih islamista iz bliskoistočnih zemalja. Pripadnost jedinici El mudžahid čini Gačića iznimno sposobnim za savladavanje teških terena i zbog toga se policija muči da ga pronađe.

Muphnk.ba

Gačić je zbog ubojstva suborca boravio u KP-u Bihać. Kada je pušten na slobodan vikend 2002. u Zenici je ubio vlastitu majku. Kazna mu je smanjena pa je pušten na slobodu 26. srpnja 2017. U otpusnom pismu koje je objavio portal Klix.ba stoji kako je presudom Kantonalnog suda u Zenici dobio i mjeru sigurnosti obaveznog psihijatrijskog liječenja zbog počinjenog ubojstva, no 2003. ova mu je mjera ukinuta.

Vjerski fanatik

U otpusnom su pismu navedeni i psihijatrijski problemi osuđenog bjegunca. Navodi se da boluje od poremećaja ličnosti šizoidno paranoidnog tipa. Psihijatar je u vještačenju naglasio da se radi o izuzetno borbenom vjerskom fanatiku koji najvećim grijehom smatra neizvršenje svojih ideja, bez obzira na to koliko devijantne bile. Prije nego što je počinio kaznena djela živio je s mudžahedinima u Bočinjama.

Zbog dojave da se u njemu nalazi Gačić policija je sinoć u sarajevskom naselju Stup pretražila napušteni Dom penzionera zbog dojave da se u njemu nalazi Gačić. Tamo nisu pronašli Gačića već migranta koji je tamo živio.

BiH

serijski ubojica

Edin Gačić

radikalni islam

El mudžahid

newsletter

Prijavite se na Newsletter