NITKO NE ZNA GDJE JE

Tko je Željko Tukić koji je nožem izbo suprugu, a krunski dokaz njegova zločina pronašla je bivša miss Hrvatske Fani Čapalija


100posto
26.03.2019.12:35
Tko je Željko Tukić koji je nožem izbo suprugu, a krunski dokaz njegova zločina pronašla je bivša miss Hrvatske Fani Čapalija
Vojko Bašić/CROPIX

sažeto

Splitsku liječnicu Ajsu Tukić nožem je izbo suprug, a krunski dokaz policiji je pružila bivša misica


100posto
26.03.2019.12:35

Županijsko odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv Željka Tukića za ubojstvo bivše supruge, splitske liječnice Asje Tukić, međutim nitko pa čak ni njegov odvjetnik ne zna gdje se nalazi. Slobodna Dalmacija raspolaže informacijom da osumnjičenik za ubojstvo nije u Hrvatskoj. Neslužbeno su doznali da je 66-godišnjak rodom iz Vukovara pobjegao u Srbiju. U prosincu prošle godine prešao je državnu granicu, no to možda ne znači da se nije vratio, a navodno je poslije toga viđen u Splitu.

Jednostavno ispario 

Tukić je optužen da je u kolovozu 2018. svoju bivšu suprugu izbo nožem u stanu u Trogiru. Nakon što je izašao iz istražnog zatvora protiv njega nisu određene nikakve mjere opreza pa je mirno šetao gradom kao slobodan čovjek, uživajući sva prava kao ostali građani, doznaje Slobodna. Za određivanje novog istražnog zatvora, nema zakonske osnove, a u zatvoru može završiti ako se ne bude pojavljivao na sudskim raspravama.

Slobodna javlja kako se upravo to i događa jer mu se neko vrijeme ne mogu uručiti dopisi na adresi u Kaštel Štafiliću gdje ima prebivalište. Imao je prijavljeno boravište u kući pokojne liječnice u Slatinama, no nakon ubojstva Tukić se odselio i boravio u prenoćištu za beskućnike Udruge Sv. Jeronim u kaštel Gomilici. tamo su novinarima Slobodne kazali sa se ponašao pristojno, no da je jednog dana uzeo svoje stvari i otišao te ga otad nitko tamo nije vidio. Ni njegovi poznanici više ga, kažu ne susreću na poznatim mjestima. Inače, Tukić je za hladnokrvno ubojstvo bivše supruge u pritvoru odležao tek dva mjeseca.

Global

Podsjetimo, Željko Tukić 6. je kolovoza 2018. u jutarnjim satima na kućnom pragu stana u Trogiru nožem izbo svoju bivšu suprugu Asju. Ona mu je okrenula leđa pa ju je nožem ubo prvo u leđa, a potom kada se okrenula u područje trbuha i prsnog koša te joj ozlijedio pluća, srce, prsnu kost i lijevu bubrežnu arteriju. Od zadobivenih rana nesretna je žena na mjestu iskrvarila.

Motiv je novac 

Krunski dokaz, Diesel tenisice i čarape koje je Tukić nosio u vrijeme ubojstva na plaži u blizini kuće gdje se nalazio stan ubijene pronašla je nekadašnja miss Hrvatske Fani Čapalija. Fotografirala je dokaz, a potom predala čovjeku koji ih je odnio policiji.

Motiv ubojstva još uvijek nije razjašnjen no pretpostavlja se da je u pitanju bio novac. Tukić navodno nije bio zadovoljan honorarom koji mu je bivša supruga davala za održavanje stana koji je iznajmljivala turistima. kada je ubijena, Željko je bio prvi koji je nazvao policiju da je pronašao mrtvo tijelo nakon što mu je kći javila da joj se majka ne javlja. Asja i Željko bili su razvedeni dvadesetak godina, a nekoliko mjeseci prije ubojstva dopustila mu je da stanjuje u njenom stanu na Čiovu jer joj je bilo žao da spava po brodovima kao skitnica nakon što je izgubio posao u trogirskom brodogradilištu.

Zanimljivo, ubojica Željko Tukić u Slobodnoj Dalmaciji objavio je iskaz iskrene sućuti svojoj bivšoj supruzi koju je ubio.

"Adio voljena, hvala ti za sve lijepo provedeno s tobom", napisao je.

ubojstvo

Trogir

Asja Tukić

Željko Tukić

newsletter

Prijavite se na Newsletter