sve zahvaljujući otocima

Tonino Picula nominiran je za europskog zastupnika godine u kategoriji regionalnog razvoja


Mia Peretić
09.12.2018.17:00
Tonino Picula nominiran je za europskog zastupnika godine u kategoriji regionalnog razvoja
Screenshot / YouTube

sažeto

Europska federacija malih otoka nominirala je Tonina Piculu za europskog zastupnika godine zbog njegovog izvanrednog doprinosa i podrške europskim otocima


Mia Peretić
09.12.2018.17:00

Europska federacija malih otoka (ESIN) nominirala je Tonina Piculu za europskog zastupnika godine zbog njegovog izvanrednog doprinosa i podrške europskim otocima, stoji u objavi te organizacije, koja okuplja predstavnike 1640 malih europskih otoka na kojima živi gotovo 360 tisuća ljudi, priopćili su iz Ureda zastupnika u Europskom parlamentu Tonina Picule. 

'Moramo osigurati bolju povezanost otoka s kopnom'

„Iznimno me obradovala vijest da me Europska federacija malih otoka nominirala za nagradu za europskog zastupnika godine. Zahvaljujem im na povjerenju koje su mi ukazali i veselim se nastavku zajedničkog rada na poboljšanju života na europskim otocima.

Europski, pa tako i hrvatski otoci, suočavaju se s nizom problema koje smo počeli rješavati osnivanjem Tajništva za otoke i drugim aktivnostima koje nam je to omogućilo. Na razini cijele Unije moramo omogućiti bolju povezanost otoka s kopnom i međusobno, omogućiti otočanima neotežan pristup obrazovanju, zdravstvu i drugim javnim uslugama. Uza sve to, otoci mogu postati i primjer uspješne energetske tranzicije koja će biti primjer svima drugima“,rekao je Picula povodom nominacije.

Jedan od inicijatora Tajništva za otoke

Europska federacija malih otoka ocjenjuje kako je Picula u svojim parlamentarnim i odborskim aktivnostima u Međuparlamentarnoj grupi za mora, rijeke, otoke i obalna područja Europskog parlamenta pokazao vodstvo u stvaranju europskog zakonodavstva i politika koje uvažava interese otoka.

Picula je i jedan od inicijatora osnivanja Tajništva za otoke EK, koje će kroz projekt Čiste energije za europske otoke pomoći energetsku tranziciju 26 europskih otoka, kao ogledni primjer za kojim će se povesti i drugi. 

picula

eu zastupnik

nominacija

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter