video: film dostojan Hollywooda

Trump tvrdi da je ovaj video uvjerio Kima: 'Pokazao sam mu kako će Sjeverna Koreja izgledati ako potpiše'


100posto
12.06.2018.19:10
Trump tvrdi da je ovaj video uvjerio Kima: 'Pokazao sam mu kako će Sjeverna Koreja izgledati ako potpiše'
Reuters

sažeto

U snimci, koja podsjeća na trailer filma, vide se fotografije ratnih aviona i artiljerije, dok narator na engleskom i korejskom jeziku govori da danas može početi novi svijet


100posto
12.06.2018.19:10

Američki predsjednik Donald Trump pokušao je unijeti dozu holivudske drame na sastanku sa sjevernokorejskim liderom Kimom Jong Unom. Tako mu je na svom mobitelu pokazao kratku video snimku, koja pokazuje kako bi izgledao svijet u slučaju potpisivanja sporazuma o potpunoj denuklearizaciji Korejskog poluotoka.

Snimka, koji je Trump danas predstavio na konferenciji za medije, govori da je to priča o "dva muškarca, dva lidera, jednoj sudbini" te u njoj se Trump i Kim prikazuju kao dvije vodeće figure u filmu, čiji je kraj neizvjestan.

U snimci, koja podsjeća na trailer filma, vide se fotografije ratnih aviona i artiljerije, dok narator na engleskom i korejskom jeziku govori da "novi svijet može danas početi te da je jedno bitno prijateljstvo, poštovanje i dobra volja". 

"Pokazao sam snimku Kimu, tijekom sastanka, kada se bližio njegov kraj i mislim da mu se svidjelo", rekao je Trump. On je naveo da je snimak pokazao i osmočlanoj sjevernokorejskoj delegaciji te dodao da vjeruje da su svi bili fascinirani. 

U kratkom filmu Kim se predstavlja kao centralna figura, koja živi u ključnom trenutku u povijesti, a u njemu se navodi da bi Kim mogao biti "heroj svog naroda". "Hoće li Kim pružiti ruku miru i uživati u prosperitetu kakav nikad nije vidio, sjajnom životu ili većoj izolaciji? Koji put će odabrati?",  pita se narator u snimci. 

Trump

Kim Jong-un

newsletter

Prijavite se na Newsletter