'POPRAVIMO TRUMPA U PET RIJEČI'

Twitter opet sprda američkog predsjednika: 'Odgovaralo bi mi da nestane'; 'Zabranite mu pristup društvenim mrežama'


100posto
13.01.2018.17:25
Twitter opet sprda američkog predsjednika: 'Odgovaralo bi mi da nestane'; 'Zabranite mu pristup društvenim mrežama'
REUTERS

sažeto

Twitter korisinici se na sebi svojstven način izruguju američkom predsjedniku, a Huffington Post je izdvojio najbolje primjere


100posto
13.01.2018.17:25

Američki predsjednik Donald Trump se u posljednjih nekoliko dana "proslavio" s nekoliko novih "briljantnih" izjava.

Prvo je u četvrtak na sastanku s parlamentarcima u Bijeloj kući o imigraciji prozvao nekoliko afričkih nacija, kao i Haiti, "sranjima od zemalja".

"Zašto sve te osobe iz sranja od zemalja dolaze ovdje?", upitao je predsjednik Trump u razgovorima, piše Washington Post koji citira nekoliko neimenovanih izvora.

Tvrdio kako su Amerikanci Norvežanima isporučili vojne avione koji postoje samo u videoigri

Zatim je na zajedničkoj konferenciji s norveškom  premijerkom Ernom Solberg napravio nevjerojatan gaf, rekavši kako su Amerikanci Norvežanima isporučili vojne avione F-52. Problem u ovoj naizgled običnoj izjavi o trgovinskoj suradnji je u tome što ovaj avion, naime - ne postoji. Trump je izjavio da su u studenome počeli s isporukama F-52 i F-35 aviona. I dok je potonji stvaran, F-52 je avion koji postoji jedino u igri Call of Duty: Advanced Warfare, što znači da ste ga vjerojatno vozili i vi, ako ste igrali navedenu igricu.

U istom je tjednu na prilično nevjerojatan način američki predsjednik otkazao i svoj posjet Velikoj Britaniji, planiran u veljači. Trebao je, naime, otvoriti novo američko veleposlanstvo.

Trump je na svom Twitteru kao razlog otkazivanja naveo "to što nisam veliki fan toga što je Obamina administracija prodala možda najbolje veleposlanstvo s najboljom lokacijom u Londonu za ‘kikiriki’, samo da bi izgradilo novo na lošoj lokaciji za 1,2 milijarde dolara. Loš posao. Htjeli su da prekinem vrpcu - NE!", u svom je stilu izrazio neslaganje s potezom svog prethodnika Baracka Obame.

Prozvao sam sebe 'stabilnim genijem'

Prošlog tjedna Trump je sam sebe nazvao "stabilnim genijem", nakon što je objavljena knjiga "Vatra i bijes" novinara Michaela Wolffa koja ga portretira kao intelektualno i emocionalno nedoraslog obavljanju dužnosti američkoga predsjednika.

Nastavno na sve ove "genijalnosti" stigao je i rezultat redovnog sistematskog pregleda Donalda Trumpa.

"Zdravstveno stanje američkog predsjednika izvrsno je," kratko je priopćio njegov liječnik Ronny Jackson.

Sistematski pregled nije uključivao procjenu mentalnoga zdravlja

Pregled je obavljen u vojnoj bolnici Walter Reed nedaleko od Washingtona, trajao je oko tri sata, a obavio ga je vojni liječnik koji se brine za zdravlje američkih predsjednika već 11 godina.

Treba reći da pretrage nisu uključivale procjenu mentalnoga zdravlja.

U petak su se brojni Twitter korisnici krenuli zezati oko "stabilnog genija" Trumpa i svih posljednjih događanja pa se na Twitteru pojavila kampanja zabrinutih građana #popravimoTrumpaU5Riječi (#fixTrumpIn5Words).

Evo nekoliko poruka koje su tviteraši uputili Trumpu u sklopu kampanje:

"Uzmite mu društvene mreže odmah!"

"Sagradite zid oko tog čovjeka!"

"Pobrišite odmah njegov Twitter račun!"

Huffington Post je izdvojio najsmješnije primjere:

Donald Trump

stabilni genij

sistematski pregled