Korupcijska hobotnica

U akciji Uskoka i policije uhićeni sutkinja Vesna Malenica i poduzetnik Milan Lučić


Ružica Matić
15.11.2017.07:00
U akciji Uskoka i policije uhićeni sutkinja Vesna Malenica i poduzetnik Milan Lučić
Cropix

sažeto

Uhićen je i hercegovački poduzetnik Milan Lučić, široj javnosti poznat i kao akter Severininog video uratka snimljenog na jahti


Ružica Matić
15.11.2017.07:00

Među petero uhićenih u akciji Uskoka i policije, pokrenutoj zbog navodnih pogodovanja u stečajnim postupcima, su sutkinja Trgovačkog suda Vesna Malenica i stečajni upravitelj Pero Hrkač, doznaje Hina iz neslužbenih izvora.

Uz njih su, kako se doznaje, uhićeni i Milan Lučić, Miroslav Mitak i Josip Debić, no policija i Uskok koji provode izvide još uvijek nisu objavili detalje ove antikorupcijske akcije.

Hercegovački poduzetnik Milan Lučić je široj javnosti poznat i kao akter Severininog video uratka snimljenog na jahti. 

Policija je izvijestila da u suradnji s Uskokom "provode kriminalističko istraživanje nad nekoliko osoba zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta s elementima koruptivnosti".

"U tijeku je provođenje dokaznih radnji i nastavak kriminalističkog istraživanja nad petero osumnjičenih osoba koje su uhićene. Vezano uz upite medija možemo potvrditi da se među uhićenima nalazi i dužnosnik Trgovačkog suda", stoji u policijskom priopćenju.

Predsjednik DSV-a Željko Šarić kazao je ranije da o sjednici koja nije bila javna ne može govoriti, ali je potvrdio da je održana sjednica tijela zaduženog, među ostalim, i za skidanje imuniteta sucima.

Iz više izvora neslužbeno se doznaje da je na sjednici udovoljeno zahtjevu Uskoka za skidanjem imuniteta sutkinji koju se sumnjiči za nezakonitosti u stečajnim postupcima, piše Hina.

Prema pisanju medija, Malenica i Hrkač zlorabili su svoje funkcije kako bi pogodovali strankama u stečajnim postupcima. Telegram navodi kako se "ime sutkinje Vesne Malenice već 15 godina vezuje uz sumnje zbog raznih malverzacija i pogodovanja strankama u procesu te su protiv nje mahom predstavnici dužnika podnosili kaznene prijave".

Jutarnji list piše da se u slučaju spominje i stečaj Glumina banke te da se jedna od inkriminacija odnosi na postupke Milana Lučića koji je preko druge tvrtke navodno došao do vrijedne nekretnine Amfora Marisa iz stečajne mase.

USKOK

Vesna Malenica

Podijeli članak