Njih ništa ne brine

U Facebooku su jako opušteni, sada su priznali da su zavirili u lozinke milijuna korisnika


Valerija Bebek
23.03.2019.10:00
U Facebooku su jako opušteni, sada su priznali da su zavirili u lozinke milijuna korisnika
Profimedia/Ilustracija

sažeto

Najnovijim ažuriranjem Messengera, Facebook kao da se približava svojoj ideji spajanja te platforme s WhatsAppom i Instagramom


Valerija Bebek
23.03.2019.10:00

Opet cure podaci korisnika Facebooka, no ovog puta informacije nisu podijeljene tvrtki Cambridge Analitica u svrhu predizborne kampanje, nego je Facebook malo otkrio lozinke svojih korisnika. Stotine milijuna lozinki Facebook korisnika zbog nedostatka postale su vidljive njihovim zaposlenicima.

Tijekom sigurnosnog pregleda u siječnju shvatili su da su lozinke sačuvane u čitljivom formatu u odnosu na sigurnosne procedure, ali da nikada nisu bile vidljive nikome izvan kompanije.

Većina računa koji su zahvaćeni ovim propustom koristili su light verziju aplikacije koja je dizajnirana za tržišta u razvoju. Iz Facebooka tvrde da nisu pronašli dokaze kako je pristup lozinkama bio zloupotrijebljen.

Profimedia

Spajanje Messengera, WhatsAppa i Instagrama?

A dok se neki Facebookovi odjeli bakću sa sigurnosnim propustima drugi ubrzano rade na 'ujedinjenju' Messengera, WhatsAppa i Instagrama, barem se tako čini. Naime, Facebook je ovih dana ažurirao svoju Messenger aplikaciju, kojoj je dodao mogućnost citiranja poruka na koje korisnik želi odgovoriti.

Ovom dopunom Messenger prati drugu Facebookovu chat aplikaciju - WhatsApp. Opcija citiranja u Messengeru dodana je kao proširenje u meniju za izbor emotikona, koji se nalazi ispod svakog posta.

Ovakvo približavanje dvaju aplikacija izgleda kao korak prema težnjama Facebooka da kreira jednu platformu za komuniciranje u kojoj bi ujedinio Messenger, WhatsApp i Instagram, jer ako bi do spajanja ikad došlo, ovime bi ono bilo samo još lakše.

Facebook

whatsapp

lozinka

sigurnosni propust

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter