Kako Englezi vide našu zemlju

U Hrvatskoj, zemlji u kojoj se jede cijela janjeća glava vegetarijanci se neće dobro provesti! A tvrde da preziremo i klima uređaje


Daniel Radman
11.07.2018.18:00
U Hrvatskoj, zemlji u kojoj se jede cijela janjeća glava vegetarijanci se neće dobro provesti! A tvrde da preziremo i klima uređaje
Nikola Lubojević / Arhiva Cropix

sažeto

Kad je riječ o politici, spominju da imamo predsjednicu koja uživa u Svjetskom prvenstvu, a naravno da su morali spomenuti da je nakon pobjede nad Rusijom upala u svlačionicu


Daniel Radman
11.07.2018.18:00

Na dan utakmice protiv Hrvatske engleski tabloid Daily Mail predstavio je čitateljima našu zemlju. S obzirom na otrovni humor koji njihovi tabloidi prakticiraju, još smo i dobro prošli. Dobro, ne baš svi. Nije i naša predsjednica. 

Za početak su se sjetili Huma i svoje čitatelje informirali da imamo najmanji grad na svijetu koji broji svega 17 stanovnika. Nastavljaju s informacijom da je kriminalist Juan (kod nas poznat kao Ivan) Vucetich bio hrvatskog porijekla i otkrio identifikaciju prema otiscima prstiju, a onda podsjećaju da zahvaljujući nama "kulturan svijet" nosi kravatu.

Iz povijesti se prebacuju na aktualna vremena, pa napominju da je Kraljev grudobran iz Igre prijestolja naš povijesni Dubrovnik te ističu kako su Dubrovčani odbili (bahate) producente kad su ovi zatražili da zbog potreba snimanja zatvore cijeli grad.

Nakon toga, predstavljaju navike Hrvata, pa ističu kako preziremo klima uređaje iako nam temperature ljeti dosežu za njih šokantnih 39 stupnjeva, i to iz razloga što smatramo da klima uzrokuje prehlade, vrtoglavicu, probleme s leđima i migrene! Osim toga ističu i kako volimo sjediti na kavama, i za razliku od većine svijeta, preziremo kavu za van iz poznatih franšiza kao što su Starbucks i Costa Coffees.

Kad je riječ o politici, spominju da imamo predsjednicu koja uživa u Svjetskom prvenstvu, a naravno da su morali spomenuti da je nakon pobjede nad Rusijom upala u svlačionicu da se pridruži slavlju s polugolim igračima. A još su čitatelje upozorili da je to "ona 50-godišnja plavuša koja je otvoreno flertovala s Donaldom Trumpom za posjeta Poljskoj". Također, napominju da obožava nositi pripijene dresove reprezentacije te da je često mijenjaju za porno-zvijezdu.

Dotakli su se i prehrane, pa ističu da je kod nas pronađen najveći tartuf u povijesti te napominju kako se vegetarijanci i vegani u Hrvatskoj neće dobro provesti. Posebno su istaknuli da je kod nas običaj da se pojede kompletna janjeća glava uključujući obraze, jezik, mozak i oči!

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter