Nevjerojatan je

U najnovijem tvitu američki predsjednik zamijenio teze i razotkrio 'prave neprijatelje naroda'


Mia Mitrović
17.02.2019.17:00
U najnovijem tvitu američki predsjednik zamijenio teze i razotkrio 'prave neprijatelje naroda'
Reuters

sažeto

Novi napad na slobodu medija američkog predsjednika Donalda Trumpa


Mia Mitrović
17.02.2019.17:00

Američki predsjednik u najnovijem tvitu ponovno se obrušio na profesionalce koji kritiziraju njegovu vladavinu u američkim medijima. za loše stanje u zemlji okrivio je 'sluganske i korumpirane medije' ustvrdivši da su oni, a ne on, pravi neprijatelji naroda.

Američkom predsjedniku mediji već dugo nisu bili na piku, no nakon što je njegovo uvođenje izvanrednog stanja u zemlju bez pretjerano opravdanog razloga izazvalo kritike u američkoj javnosti, odlučio je u svom stilu za sve okriviti medije.

Trump krši Ustav? 

Podsjetimo, prije nekoliko dana Trump je u zemlji proglasio izvanredno stanje u pokušaju da omogući financiranje gradnje zida na granici s Meksikom, što je jedno od njegovih najvažnijih predizbornih obećanja. Od Kongresa je stoga tražio da novac za zid uvrste u proračun što su demokrati koji u Kongresu drže većinu glatko odbili. zbog toga je proglasio izvanredno stanje i tako misli financirati zid što je naišlo na protivljenje njegovih oponenata.

Demokrati su njegov potez proglasili neustavnim jer pokušava financirati projekt od nacionalne važnosti bez odobrenja Kongresa.

Status u kojem je po tko zna koji put napao medije pokrenuo je, kao i uvijek, polemiku između njegovih kritičara i oponenata.

"Pravi neprijatelj naroda je predsjednik koji ne poštuje Ustav", napisao je jedan tviteraš.

Donald Trump

mediji

fake news

zid

izvanredno stanje

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter