SUMRAK ČOVJEČANSTVA

U Pekingu zbog smoga zalazak sunca gledaju na velikom TV ekranu


Juraj Filipović
16.03.2017.08:55
U Pekingu zbog smoga zalazak sunca gledaju na velikom TV ekranu
Screenshot/YouTube

sažeto

Ipak, ovo nije prvi put da se pali TV ekran, slično je bilo i prije tri godine


Juraj Filipović
16.03.2017.08:55

Peking je jedan od onih svjetskih gradova koji pati od smoga i zagađenog okoliša. Zamislite kako izgleda kad gotovo svaki od njegovih 20 milijuna stanovnika posjeduje automobil ili neko drugo prijevozno sredstvo.

U Pekingu, naime, na kilometru kvadratom živi 1.200 ljudi.

Reuters

Smog je u Pekingu toliko gust da su gradske vlasti odlučile u centru postaviti veliki TV ekran na kojem se prikazuje zalazak i izlazak sunca. To je tamošnjim stanovnicima pravo čudo, jer mnogi od mlađih Kineza iz Pekinga, sunce nisu vidjeli za svog života. Futuristički ekran u centru grada prije je imao komercijalnu svrhu i služio je kao oglašivač reklama.

Ipak, ovo nije prvi put da se pali TV ekran, slično je bilo i prije tri godine.

Zbog posljednje velike koncentracije ugljičnog dioksida u zraku, Vlada je upozorila starce i osnovnoškolce da ostanu kućama dok se situacija ne poboljša.

REUTERS

Pekinžani su prvog dana hrlili prema ekranu i u čudu gledali zalazak sunca. Mnogi napuštaju svoje domove i satima stoje pored ekrana, pisao je Daily Mail.

Reuters

"Danima ne vidim vrhove zgrada od smoga. Smog je trenutno veći i gušći nego ikada što izaziva kašalj i iritaciju nosa kod ljudi. Ja zbog toga pijem puno vode kako bi mi tijelo ispuštalo toksine", rekao je prometni redar iz Pekinga Zhang.

Kina

sunce

Peking

smog

TV ekran

zalazak

Podijeli članak