'život iz snova' mladog hrvata

'U proljeće i ljeto konobarim u majčinom kafiću u Puli, a kad zahladi pljačkam kuće po cijeloj Europi'


Ružica Matić
24.11.2017.11:40
'U proljeće i ljeto konobarim u majčinom kafiću u Puli, a kad zahladi pljačkam kuće po cijeloj Europi'
Goran Sebelic / CROPIX/Ilustracija

sažeto

U jesen i zimu, kad se u Puli ništa ne događa, putujem po Europi i zarađujem kao provalnik, ispričao je 34-godišnji Luka P. na sudu u Hamburgu


Ružica Matić
24.11.2017.11:40

Provesti topliji dio godine negdje na moru, a kad zahladi biti u velikim gradovima gdje se svašta zanimljivo događa stil je života koji su mnogi poželjeli. Jedan Puljanin si ga je uspio i priuštiti - bar dok nije naletio na njemačku policiju.

U proljeće i ljeto radim kao konobar u Puli, a u jesen i zimu, kad se ništa ne događa, putujem po Europi i zarađujem kao provalnik, ispričao je Hrvat Luka P. na sudu u Hamburgu, javlja Die Welt.

34-godišnji Hrvat koji u Puli konobari u kafiću svoje majke u Hamburgu je opljačkao više kuća u rezidencijalnoj četvrti, a 'operirao' je i po Berlinu te drugim europskim gradovima. Uhitili su ga u Dortmundu, gdje su ga zatekli u provali s dva suučesnika.

Luka P. na sudu u Hamburgu je opisao i kako izgledaju te pljačke. Prije nego počne provaljivati uvijek pozvoni kako bi provjerio ima li koga kod kuće.

„A što biste učinili da vam je netko otvorio?“, pitao je sudac.

„Postavio bih mu neko glupo pitanje i otišao“, odgovorio je 34-godišnji Hrvat kojeg u Puli znaju kao konobara, a diljem Europe kao provalnika. Nije pokazao baš nikakvo žaljenje zbog trauma koje je prouzročio brojnim ljudima kojima je provalio u domove. 

Pula

mladić

Hamburg

provale

pljačke

Podijeli članak