namlatili ih

Prosvjed protiv Ubera u Dubrovniku završio tučnjavom, jednom taksistu slomljena noga?


Ružica Matić
28.07.2017.10:30
Prosvjed protiv Ubera u Dubrovniku završio tučnjavom, jednom taksistu slomljena noga?
Cropix

sažeto

Udarni vikend turističke sezone počeo je blokiranim cestama prema najprometnijim zračnim lukama u Hrvatskoj


Ružica Matić
28.07.2017.10:30

Prosvjed taksista protiv Ubera u Dubrovniku, koji nije bio najavljen policiji, završio je fizičkim obračunom. 

Taksisti su se počeli povlačiti s ceste prema zračnoj luci u 11 sati, a Dubrovniknet javlja kako je pritom došlo je do tučnjave između taksista i vozača Ubera u kojem je jednom taksistu navodno slomljena noga. Neslužbeno doznaju kako su dvojica vozača splitskih registracija na Zvekovici izazvala tuču s dvojicom taksi vozača koji su prosvjedovali i zadali im teške tjelesne ozljede. Potom su se ukrcali u aute i odvezli se prema Konavlima. 

Taksisti u Dubrovniku, Splitu i Zagrebu udarni vikend turističke sezone iskoristili su za postizanje svojih ciljeva. Od ranog jutra prosvjedovali su protiv Ubera.

U Zagrebu su zauzeli zaustavni trak ceste prema zračnoj luci Franjo Tuđman, a u Splitu su zauzeli parkiralište aerodroma u Resniku.

Cropix

Dubrovački taksisti u 8 sati su blokirali su Jadransku magistralu na putu prema zračnoj luci u Ćilipima. Njihova akcija izazvala je veliku kolonu i kaos na cesti. 

"Nisu dubrovački taksisti organizatori nikakvog prosvjeda, već Uber i nefunkcionalnost pravnog sustava Republike Hrvatske. Dvije godine se borimo, a svi su gluhi, briga ih za nas. A mi im punimo proračune iz kojih dobivaju plaće. Moramo se boriti, nema druge. Nakon posljednjeg spontanog okupljanja u Zagrebu prije dva mjeseca tražili smo da zakon bude isti za sve. Kako se to nije dogodilo, osobno izražavam svoje nezadovoljstvo te sam zaustavio svoje vozilo. Ne znam što su drugi pojedinci napravili. Vjerojatno su vozili goste na aerodrom pa su me vidjeli i pridružili se", izjavio je za Dulist predsjednik Udruženja obrtnika autotaksi prijevoza Božo Miletić.

Iz Ubera su osudili ponašanje taksista.

"Blokiranje gradova u udarnom turističkom vikendu, u Hrvatskoj koja živi od turizma, apsolutno je neprihvatljivo. Ponašanje taksista predstavlja opasnost za građane, turiste i infrastrukturu grada. Mi smo, kao odgovor na nasilno ponašanja taksista u Splitu i Dubrovniku, odmah organizirali dodatnu opciju kretanja uslugom UberBOAT, kako bi turisti i građani mogli sigurno i brzo pristupati blokiranim zračnim lukama te doći do svojih odredišta. Cijenu UberBOATa danas smo prilagodili cijeni vožnje automobilom na kopnu kako bi svima omogućili slobodu kretanja", poručuju iz Ubera. 

Zagreb

Split

Dubrovnik

prosvjed

Uber

zračna luka

taksisti

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter