foto: 1od5 milijuna

U Srbiji ponovno prosvjedi protiv Vučića, umirovljenu profesoricu ni hodalica nije spriječila da izađe na ulicu


Mia Peretić
27.01.2019.13:00
U Srbiji ponovno prosvjedi protiv Vučića, umirovljenu profesoricu ni hodalica nije spriječila da izađe na ulicu
Reuters

sažeto

Prosvjednici su zatražili slobodne i fer izbore, a ispred dnevnog lista "Politika" i zgrade Radio televizije Srbije zalijepili su trake s natpisom "cenzurirano"


Mia Peretić
27.01.2019.13:00

Jučer su u Srbiji održani još jedni prosvjedi "1 od pet milijuna", kolona je šetala ulicama u središtu Beograda, od platoa ispred Filozofskog fakulteta do zgrade Vlade Srbije gdje je napravljena i bakljada, javljaju srpski mediji.

Reuters

Prosvjednici su zatražili slobodne i fer izbore, a ispred dnevnog lista "Politika" i zgrade Radio televizije Srbije zalijepili su trake s natpisom "cenzurirano", tako iskazavši kritike spram uređivačke politike ovog javnog servisa.

Prosvjednici su u posljednje vrijeme dobili potporu intelektualne elite i članova akademske zajednice, pri čemu je uz njih stalo više od 400 profesora, asistenata i docenata Sveučilišta u Beogradu, Kragujevcu, Novom Sadu i Nišu.

S razglasa su se čule pjesme "Šejn", "Bela ciao", "Živjeti slobodno", a prosvjednici su imali fućkaljke i transparente "Probudi se, ustani Srbijo", "Za promjene" i "Gotov je", aludirajući na predsjednika Aleksandra Vučića.

Reuters

Među okupljenima se posebno istaknula i jedna gospođa koju ni hodalica pomoću koje se kreće nije zaustavila da izađe na ulicu i podrži prosvjede.

Na Twitteru se pojavila informacija da se radi o umirovljenoj profesorici Akademije primijenjenih umjetnosti Ivani Marcikić.

"Ne oprašta svojim kolegama koji se još uvijek nisu javno oglasili. Ova profesorica je lice Srbije kojim se ponosim", poručila je Snežana Radojičić, koja ju je i fotografirala.

Beograd

mediji

prosvjed Srbija

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter