UGOSTITELJI I KONCESIONARI PROTIV LOKALACA

U Trogiru s plaže potjerali ženu i dijete bez ikakvog obrazloženja!


Juraj Filipović
16.07.2017.18:25
U Trogiru s plaže potjerali ženu i dijete bez ikakvog obrazloženja!
Barbara Buličić

sažeto

Odlučili smo kontaktirati profesore pomorskog prava, kao i direktora hotela Brown Beach House u Trogiru


Juraj Filipović
16.07.2017.18:25

Život ljudi na hrvatskoj obali često je obilježen svađama s koncesionarima i ugostiteljima.

Tako ćete čuti dobar dio lokalnog stanovništva kako se zgraža nad činjenicom da na plažama ispred kuće ne mogu više ni postaviti ručnik zbog enormno velikog broja ležaljki i kafića namijenjenih bogatim turistima.

Dobar dio njih se ne želi i ne može pomiriti s činjenicom da one plaže i mjesta na kojima su odrastali i za koje ih veže mladost više nisu "njihove" već na njih prava polažu (često neutemeljeno) sumnjivi koncesionari.

Takav jedan primjer dolazi iz Trogira, a slučaj smo uočili u Facebook grupi "JAVNO JE DOBRO - DOBRO JE JAVNO!".

Tamo je korisnica Barbara Buličić ogorčena napisala objavu koju možete pročitati u tekstu ispod.

Napomenimo da smo kontaktirali Barbaru Buličić koja nam je rekla da ona pretpostavlja da se radi o koncesiji, ali koliko je upućena nitko ne može imati koncesiju nad plažom, pogotove ne čitavom plažom. Dodala je kako su zaposlenici hotela bili prilično neugodni.

Ipak, odlučili smo kontaktirati i profesore pomorskog prava, kao i direktora hotela Brown Beach House u Trogiru. Nakon što dobijemo relevantne odgovore, objavit ćemo razvoj situacije na portalu 100posto.

"Upravo sam zamoljena da se udaljim iz hlada ispod smokve na plaži na koju sam prvi put dosla prije 40 godina,a od ove godine plazu koristi i hotel Brown beach house Trogir. Tu smokvu je moguće moj dida posadia prije 75 godina. Obratilo mi se dvoje adolescenata jako važnih i bitnih jer eto nose uniforme gore spomenutog hotela. Na upit po čijem nalogu je tu zabranjeno boravit, dobila sam odgovor da je to po nalogu glavnog menagera hotela gosp. Maxa, znate on je Belgijanac. Instant sam se popela u hotel nać gospodina Maxa, ali on nije našao za shodno da me sasluša. Eto, morala sam ovu frustraciju podijelit s nekim i ne mislim stat na ovome. Ako znate kome i kako se obratit za ovakve slučajeve, molim da me uputite", napisala je Barbara Buličić uz priložene dvije fotografije s lica mjesta.

Barbara Buličić

Barbara Buličić

turizam

Dalmacija

Jadran

sukob

Trogir

obala

koncesija

ugostitelji

plaže

Brown Beach House hotel

Podijeli članak