VIDEO: Bili su Miloševićev eskadron smrti?

U velikoj akciji policije i tajne službe u Beogradu pao moćni klan koji je dilao heroin u Hrvatsku


100posto
14.04.2019.11:00
U velikoj akciji policije i tajne službe u Beogradu pao moćni klan koji je dilao heroin u Hrvatsku
Anton Hauswitscka / Dubrovacki vjesnik / CROPIX

sažeto

Beogradski izvori navode špekulacije kako su članovi klana 'Amerika" bili svojevrsni Miloševićev eskadron smrti koji je odrađivao prljave poslove za državu


100posto
14.04.2019.11:00

U Beogradu je sinoć u velikoj akciji BIA-e (Bezbednosno-informacijske agencije) i policijskih snaga uhićeno pet dilera heroina. Kako javljaju tamošnji mediji, radi se o prilično krupnim zvijerkama, članovima klana 'Amerika' koji već deseteljećima drma tamošnjom narko-scenom.

Klan se specijalizirao za krijumčarenje heroina, a njihov 'lanac' se osim matične Srbije proteže i na susjedne zemlje, uključujući i Hrvatsku te Austriju. Akcija je izvedena u poznatom beogradskom restoranu, a uhićeni su pali s ukupno dva kilograma heroina.

Klanom dominirali Crnogorci

Kako pišu tamošnji mediji, radi se o visokopozicioniranim članovima klana, među kojima je i Veselin Raičević Meda kojeg tamošnji mediji nazivaju 'vođom klana'. Inače, uhićeni je vodstvo klana naslijedio od svog preminulog brata Vojislava, zvanog Amerikanac, po kojem je i klan dobio ime.

Insajderi govore kako su klanom 'Amerika' dominirali uglavnom Crnogorci koji su 'pravila zanata' naučili baš u Americi, a bili su tijekom 90-ih veliki rivali jednako zloglasnog 'Voždovačkog klana'. Ubojstvo njihovog bivšeg lidera Voje Amerikanca uzrokovalo je pravi mafijaški rat na ulicama Beograda nakon kojeg je rivalni klan bio gotovo izbrisan.

Radili prljave poslove za državu

No, još su zanimljivije priče da su ih osnovali oni koji će im na kraju doći glave, tajne službe, Tako beogradski izvori navode špekulacije kako su članovi klana 'Amerika" bili svojevrsni Miloševićev eskadron smrti koji je odrađivao prljave poslove za državu.

Krajem devedesetih, nakon mafijaškog rata na ulicama Beograda, izgubili su političku potporu, a u novim previranjima iskočio je 'Zemunski klan' koji je preuzeo njihovu ulogu.

Beograd

uhićenje

mafija

heroin

newsletter

Prijavite se na Newsletter