KORISNICI NISU BAŠ ODUŠEVLJENI

Uber uvodi dvije značajne promjene koje vas, ako ne budete oprezni, mogu skupo koštati


100posto
13.11.2017.17:50
Uber uvodi dvije značajne promjene koje vas, ako ne budete oprezni, mogu skupo koštati
Arhiva/Cropix

sažeto

Mnogo njih žalilo se na proviziju koju uzima tvrtka Uber po svakoj vožnji, a zatim i na niske cijene koje su rijetko kad dostatne da podmire benzin i amortizaciju automobila


100posto
13.11.2017.17:50

Uber iz dana u dan postaje sve rasprostranjeniji u hrvatskim gradovima, a čelni ljudi iz te tvrtke odlučili su integrirati dvije značajne promjene na postojećoj platformi.

Naime, aplikacija Uber je doživjela procvat zbog svojih jeftinih i pristupačnih cijena vožnji, međutim rijetko koji korisnik (a nema ni potrebe) razmišlja o vozačima Ubera, kolika je njihova zarada, trošak, stres, radno vrijeme i u konačnici isplativost.

Mnogo njih žalilo se svojevremeno na proviziju koju uzima sam Uber po svakoj vožnji, a zatim i na niske cijene koje su rijetko kad dostatne da podmire benzin i amortizaciju automobila. 

Poznato je da partner vozači Ubera na cestu mogu izići kada požele, nemaju zadano niti fiksno radno vrijeme, ali dobar dio njih koji od prevoženja klijenata živi trebao je biti aktivan do 10 sati i više kako bi na kraju mjeseca imao kakvu - takvu prosječnu hrvatsku plaću.

A upravo su to razlozi zbog kojih se uvode dvije promjene na Uber platformi u smislu unaprijeđivanja iskustva njihovih vozača.

"Vozačevo vrijeme je dragocjeno i svaka minuta koju provede čekajući znači minutu manje koju provede zarađujući. Kako bismo smanjili vrijeme čekanja partnera-vozača, uvodimo naknadu za korisnike po minuti čekanja, počevši dvije minute nakon što vozilo stigne na tvoju lokaciju (naknada se kreće između 0,4 kn i 0,8 kn po minuti ovisno o gradu i vrsti usluge)", poručuju.

Što se tiče druge promjene ona se odnosi na otkazivanje vožnji od strane korisnika. Do sada su u takvim slučajevima štetu trpjeli isključivo vozači.

"Kako partneri-vozači na putu ka lokaciji troše određeno vrijeme i gorivo, otkazivanje vožnje unutar pet minuta često rezultira njihovim gubitkom.Stoga će se vremenska mogućnost otkazivanja vožnje bez naplaćivanja dodatne naknade od 15 kn skratiti s pet minuta na dvije minute", piše u priopćenju koje stiže iz Ubera.

Uber

vozači

promjene

korisnici