MALEZIJA PODIGLA OPTUŽNICE

Ubojice King Jong Nama mislile da sudjeluju u šali sa skrivenom kamerom


HINA
01.03.2017.08:35
Ubojice King Jong Nama mislile da sudjeluju u šali sa skrivenom kamerom
REUTERS / handout

sažeto

U Maleziji je započelo suđenje Siti Aishah i Doan Thi Huong zbog ubojstva polubrata svejernokorejskog diktatora Kim Jong Una


HINA
01.03.2017.08:35

Malezija je podigla optužnice u srijedu protiv dvije žene, Indonežanke i Vijetnamke, za ubojstvo polubrata sjevernokorejskog vođe nervnim otrovom.

Siti Aishah, 25-godišnja majka jednog djeteta iz Džakarte, i Doan Thi Huong (28) iz ruralnog sjevernog Vijetnama mogle bi biti osuđene na smrt vješanjem ako budu prolašene krivima za ubojstvo Kim Jong Nama u zračnoj luci u Kuala Lumpuru 13. veljače.

Policija je dovela dvije žene pred sud u lisicama i zaštitnim prslucima.

Aishah i Huong rekle su diplomatima svojih zemalja koji su ih posjetili u pritvoru da su bile nesvjesni pijuni u atentatu koji su, prema navodima američkih dužnosnika i južnokorejskih obavještajnih službi, organizirali sjevernokorejski agenti.

Također su kazale da im je plaćeno da sudjeluju u, kako su mislile, snimanju šale skrivenom kamerom.

Iduće ročište održat će se 13. travnja kada će tužiteljstvo tražiti zajedničko suđenje za optužene.

Kim Jong Nam, koji je kritizirao režim svoje obitelji  i svojeg polubrata Kim Jong Una, umro je nakon što su mu te dvije žene razmazale po licu nervni otrov VX, koji je prema kategorijama UN-a oružje masovnog uništenja.

Južnokorejski dužnosnici vjeruju da su ubojstvo organizirali sjevernokorejski agenti a Malezija je identificirala osam Sjevernokorejaca osumnjičenih za upletenost u ubojstvo.

upravo sada

suđenje

Kim Jong Un

atentat

Kim Jong Nam

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter