skandalozno pravosuđe

Ubojicu svoje partnerice sudac pustio na slobodu uz bizarno objašnjenje: 'Olakšavajuća okolnost je što ste bili zaljubljeni u nju'


Daniel Radman
26.11.2019.16:45
Ubojicu svoje partnerice sudac pustio na slobodu uz bizarno objašnjenje: 'Olakšavajuća okolnost je što ste bili zaljubljeni u nju'
Profimedia

sažeto

Ubojica, 69-godišnji beogradski odvjetnik osuđen je na devet godina zatvora, ali je na slobodi do pravomoćnosti odluke


Daniel Radman
26.11.2019.16:45

Skandalozna presuda potresa Srbiju ovih dana. Beogradski odvjetnik Dragiša Kecojević osuđen na svega devet godina zatvora zbog ubojstva bivše partnerice Vladanke Vučeljić. Moglo mu se suditi za teško ubojstvo - kako je tražilo tužilaštvo - za što maksimalno zapriječena kazna iznosi 40 godina, no sudilo mu se za 'obično' po kojemu je maksimum 15 godina.

"Smatramo da se ovom kaznom postiže svrha kažnjavanja. Olakšavajuća okolnost su vaše godine, to što niste osuđivani, ali i to što ste bili zaljubljeni u nju", pročitao je u svom obrazloženju sudac Višeg suda u Beogradu Aleksandar Trešnjev kako prenose srpski mediji.

Ni to ni je sve. Do pravomoćnosti odluke Kecojević je pušten na slobodu!?

Ubojstvo su snimile nadzorne kamere

iStock (ilustracija)

Inače, ubojstvo 15 godina mlađe bivše partnerice 69-godišnji odvjetnik počinio je u veljači prošle godine. Upucao je nesretnu ženu ispred ulaza, a monstruozni čin zabilježile su i nadzorne kamere.

Na snimci se jasno vidi kako je ubojica, koji je te večeri nosio crnu odjeću i fantomku, žrtvi prišao s leđa, a u trenutku dok je otključavala vrata zgrade odgurnuo ju je i pucao u leđa. Poklekla je i potom ispalio još pet hitaca. Prošao je pored tijela, pobjegao na drugi izlaz i sjeo u auto.

Policija ga je pronašla nekoliko sati kasnije.

Sud mu je povjerovao

Profimedia / Ilustracija

Na sudu je iznio svoje opravdanje, rekao je da je bio očajan te da je patio za ženom koja ga je ostavila. Namjera mu je bila da se ubije pred njom. No, umjesto toga pucao je u bivšu djevojku.

"Htio sam je moliti još jednom ili se ubiti pred njom. Dok je otključavala, ušao sam za njom i rekao joj da ne mogu da živim bez nje. Ona mi je odgovorila da je ne zanima. Bio sam bijesan, očajan, ne znam koliko puta sam pucao, vjerojatno sam ispalio svu municiju koja je bila", izjavio je.

Sud mu je očito povjerovao, iako je kobne večeri nosio fantomku, a to što je bio pored njezine kuće objasnio je 'željom da je vidi, ali ne i da je uhodi'.

'Ako nekoga volite, onda ga štitite, a ne ubijate ga'

Koordinatorica beogradske Sigurne kuće Vesna Stanojević zgrožena je presudom i puštanjem ubojice na slobodu. Za TV Pink je izjavila da je kazna potpuno neprimjerena zločinu.

"Osobno mislim da takve presude šalju loše poruke. Jer mi ako imamo presudu da je neko zaljubljen i da je zbog toga ubio ženu, to apsolutno nema logike. Vi kada nekoga volite, pa vi ga štitite, mazite i pazite, to je logično, a ne ubijate ga", izjavila je aktivistica uz opasku da je Kecojević kao odvjetnik dobro znao što treba reći u svojoj obrani.

"On je došao sa namjerom da je ubije. Bio je s fantomkom, obučen u crno. To je jedno teško ubojstvo koje je on vjerojatno planirao i sve ostalo nema logike", rezolutna je.

ubojstvo

skandal

presuda

pravosuđe

odvjetnik

partnerica

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter