norijada se otela kontroli

Učenici se kostimirali u sado-mazo uniforme i usred škole napravili rave-party. Glavna zvijezda je bila seksi policajka koja će taj dan dugo pamtiti


Daniel Radman
25.05.2019.20:00
Učenici se kostimirali u sado-mazo uniforme i usred škole napravili rave-party. Glavna zvijezda je bila seksi policajka koja će taj dan dugo pamtiti
Printscreen / Youtube

sažeto

Kad se atmosfera razbuktala, kao šlag na tortu, jedan je učenik uzeo i aparat za gašenje požara i aktivirao ga.


Daniel Radman
25.05.2019.20:00

U Vladivostoku, gradu na samom istoku Rusije kojeg mnogi smatraju 'krajem svijeta', srednjoškolci su održali jednu od najluđih proslava zadnjeg dana škole. Pojednostavljeno rečeno, bila je to njihova norijada kojom su uspjeli razbjesniti pola države.

Rave usred škole

Naime, u školi su održali rave-party, a nije bio toliko problem u tome, već u činjenici da se radilo o kostimiranoj zabavi. A ruska mladost pokazala je kako zna biti kreativna, za mnoge u posve krivom smjeru. U školu su došli, kasnije će se utvrditi, posve uobičajeno odjeveni, da bi onda 'civilnu odjeću' zamijenili manje ili više bizarnim kostimima.

Tako je jedna djevojka obukla policijsku uniformu, a kako je i prava policija saznala za raspojasanu zabavu to će na kraju platiti i novčanom kaznom od približno 25 dolara. No, da je problem samo u njoj, konzervativce su najviše razljutili mladići koji su se obukli u sado-mazo uniforme, a koji su s 'policajkom' spremno pozirali tijekom 'pregleda'.

Aparat za gašenje požara za specijalne efekte

Kad se atmosfera razbuktala, kao šlag na tortu, jedan je učenik uzeo i aparat za gašenje požara i, naravno, aktivirao ga.

Reagirali su, očekivao, i iz ministarstva obrazovanja. Nemaju oni ništa protiv zabave, no zasmetao im je način. Podsjećaju da ona uzorna djeca imaju kreativne ideje, pa tako, recimo, organiziraju natjecanja u poeziji, neki spremaju svojim učiteljima oproštajni video, a primjer iz Vladivostoka ocijenili su uvredljivim za nastavnike. Dosta govori o krizi vrijednosti i tome da je zakazao obrazovni sustav, ali i obitelji, protumačili su.

Desničar ih brani

No, nisu svi na njihov potez gledali sa osudom. Podrška im je došla od kontraverznog desničarskog političara Vladimira Žirinovskog, koji je rekao da se djeca nikako ne bi smjela dirati.

'Mladi su, imaju praznik, žele se zabaviti i palo im je na pamet da obuku neobične uniforme i plešu. Zašto ih kažnjavati?', upitao se Žirinovski.

BDSM

Norijada

sado-mazo

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter