NASILJE U ŠKOLAMA

Učitelji iskreno o torturi koju proživljavaju: 'Učenik me, tada pet mjeseci trudnu, udara nogom u leđa'


Mia Peretić
08.12.2018.16:00
Učitelji iskreno o torturi koju proživljavaju: 'Učenik me, tada pet mjeseci trudnu, udara nogom u leđa'
Screenshot / Facebook

sažeto

Ogorčeni učitelji podijelili su svoja traumatična iskustva s nasilničkim i neprimjerenim ponašanjem


Mia Peretić
08.12.2018.16:00

Ogorčeni učitelji su na Facebook stranici 'Učitelji, nastavnici i profesori' podijelili svoja traumatična iskustva s nasilničkim i neprimjerenim ponašanjem koje doživljavaju od pojedinih učenika. Pozvali su sve kolege da im, uz garantiranu anonimnost, pošalju svoje loše iskustvo. Poruke su šokantne.

"Učenik me tada, pet mjeseci trudnu, udara nogom u leđa dok sam pokušavala otključati vrata kabineta", i "U privatnoj poruci poslao mi je sliku svog penisa i napisao kako bi me j...o", piše u nekim od poruka koje su objavljene, te iz kojih se može iščitati kako se naši profesori najčešće suočavaju s prijetnjama za fizičko i seksualno nasilje.

Ponukani slučajem profesora Tehničke škole u Čakovcu, čije je iskustvo podijelio hrvatsku javnost, pokrenuli su ovu akciju kako bi skrenuli pozornost javnosti na nasilje s kojim se, očito bezuspješno, bore.

"Neki misle da nije trebao nasrnuti na dvojicu učenika, dok drugi smatraju da su profesora učenici zlostavljali te da je njegova reakcija bila opravdana. Cijeli slučaj se istražuje, a navodno bi profesor čak mogao dobiti i otkaz. Podijelite ovu objavu da javnost vidi sa čim se to sve susrećemo u radu!", piše na stranici. 

škole

učenici

profesori

nasilje nad profesorima

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter