video:oni to tako vide

Ugledni američki časopis Time ne želi oprostiti Trumpu što ga je Putin nadigrao u Helsinkiju pa su smislili nevjerojatnu naslovnicu


100posto
20.07.2018.08:30
Ugledni američki časopis Time ne želi oprostiti Trumpu što ga je Putin nadigrao u Helsinkiju pa su smislili nevjerojatnu naslovnicu
Reuters

sažeto

Foto ilustracija vizualne umjetnice Nancy Barson treba predstaviti aktualni trenutak u vanjskoj politici SAD-a poslije susreta Trumpa i Putina u Helsinkiju


100posto
20.07.2018.08:30

Američki časopis Time na naslovnici je objavio foto ilustraciju na kojoj su preklopljena lica predsjednika SAD i Rusije, Donalda Trumpa i Vladimira Putina, a na taj korak su se odlučili kako bi najbolje opisali aktualni trenutak u vanjskoj politici te zemlje.

Trumpova kosa, usne i obrve spojene su na naslovnoj strani Timea s Putinovim nosom i očima. Foto ilustracija vizualne umjetnice Nancy Barson treba predstaviti aktualni trenutak u vanjskoj politici SAD-a poslije susreta Trumpa i Putina u Helsinkiju. 

Barson je pionirka u ovoj vrsti umjetnosti, a rad je započela prije 30 godina sa znanstvenicima Instituta za tehnologiju u Massachusettsu.

"Spajanje lica je drugačiji način da ljudi uoče ono što prije nisu mogli", rekla je Barson.

Time je objavio i animaciju na Twitteru na kojoj se Trumpovo lice mijenja u Putinovo. Trumpa su oštro kritizirali zbog nastupa na sastanku s Putinom, kada je kritizirao američke obavještajne službe u vezi s miješanjem Rusije u predsjedničke izbore u SAD 2016. godine.

Ovo je drugi mjesec zaredom da je Time stavio Trumpa na naslovnicu. Prošlog mjeseca, kada je u žiži američke javnosti bila Trumpova odluka o razdvajanju migrantskih obitelji na granici s Meksikom, časopis je na naslovnici objavio foto ilustraciju na kojoj predsjednik SAD gleda dijete koje plače.

Trump

Putin

Time

newsletter

Prijavite se na Newsletter