Osobno je nazvao načelnik policije

Uhićen muškarac koji je ubojstvom prijetio novinarki: Manijak napisao kako joj treba odsjeći glavu


HINA
12.12.2017.19:40
Uhićen muškarac koji je ubojstvom prijetio novinarki: Manijak napisao kako joj treba odsjeći glavu
N1 / Screenshot

sažeto

Novinarka navodi kako dalje postupaju policija i Državno odvjetništvo, te se zahvalila policiji na brzoj reakciji, a svima na potpori


HINA
12.12.2017.19:40

Novinarka N1 televizije Nataša Božić Šarić, koja je u nedjelju nakon televizijske emisije koju vodi dobila  prijetnju smrću putem društvenih mreža, objavila je u utorak na svojem Twitteru da ju je nazvao načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić i izvijestio kako je jedna osoba privedena na razgovor u policiju te da je priznala djelo.

Novinarka navodi kako dalje postupaju policija i Državno odvjetništvo, te se zahvalila policiji na brzoj reakciji, a svima na potpori.

Uvrede i prijetnje smrću upućene novinarski Nataši Božić Šarić najoštrije je u ponedjeljak osudilo Hrvatsko novinarsko društvo (HND) dodavši kako je riječ o "nastavku niza pritisaka na novinare u Hrvatskoj koji uključuju prijetnje smrću, fizičke napade pa i pokušaje ubojstva".

Nataši Božić Šarić nakon emisije TNT na televiziji N1, u kojoj se razgovaralo o tjednim događajima, stigla je prijetnja - "tebi treba glavu odsjeć mamicu vam lopovsku", a pretpostavka je da je razlog prijetnji razgovor o generalu Slobodanu Praljku te njeno pitanje treba li mu oduzeti odličja.

Puljanin osumnjičen za prijetnje novinarki

Iz Policijske uprave istarske potvrđeno je Hini da je istarska policija u utorak ispitala osumnjičenika kojeg dovodi u vezu s kaznenim djelom prijetnje novinarki Nataši Božić Šarić, a koju je dobila putem društvenih mreža nakon televizijske emisije. 

Neslužbeno se doznaje da je riječ o Puljaninu srednje životne dobi. Istarska policija je, kako je navela glasnogovornica PU istarske Nataša Vitasović, postupila temeljem zahtjeva nadležne policijske postaje gdje je oštećena podnijela kaznenu prijavu.

prijetnja

novinar

novinarka

N1

Marko Rašić

Nataša Božić Šarić

Podijeli članak