zlatna mladež hdz-a

Uhljebi, menadžeri, make-up artisti i manekeni. Oni su budućnost vladajućih nakon izbora šefova stranačkog podmlatka


Daniel Radman
06.12.2018.19:00
Uhljebi, menadžeri, make-up artisti i manekeni. Oni su budućnost vladajućih nakon izbora šefova stranačkog podmlatka
CropiX / Podravski.hr

sažeto

Dok su nekada mladi HDZ-ovci oduševljeno veličali šefove stranke, sada na društvenim mrežama daleko više 'šeraju' vatrene,Luku Modrića, Marina Čilića


Daniel Radman
06.12.2018.19:00

Mladež HDZ-a ove subote na nacionalnoj razini bira novog šefa, a uoči velike konvencije jesen je bila rezervirana za 'obračune' na županijskom nivou. Prema 'demokratskoj tradiciji' stranke bilo je tu izbora na kojima je samo bio jedan predloženi kandidat, a bilo je i onih na kojima su se itekako lomila koplja. I, kako kažu upućeni u lokalna zbivanja, lomila su se između velikih igrača, uključujući i šefa stranke Andreja Plenkovića.

Recimo, u Zagrebu. Tamo je pobjedu odnio Maksimilijan Šimrak, za kojeg se tvrdi da je 'igrač' predsjednika zagrebačkog ogranka Andrije Mikulića, i koji je 'instaliran' unatoč tome što je, navodno, premijer imao svog favorita, Frana Viduku. Naravno, u stranci će reći da nije tako te da je sve riješeno na 'slobodnim izborima', ali to je još kamilica u odnosu na ono što se događalo, recimo, u Gospiću. Poraženi kandidat je tvrdio da se tajio datum izbora, odnosno da je službeno objavljen nakon što je istekao rok za prijavu za izbornu skupštinu. Ali, to su već unutarstanačke stvari koje bi, samo kad bi htjela, stranka trebala riješiti unutar četiri zida.

Duje Klaric / CROPIX

'Pročešljali' smo dvadeset i jednog izabranog kandidata (od tog, četiri su 'kandidatkinje') koji su ove jeseni postali predsjednici županijskih ogranaka i, mora se priznati, šaroliko se društvo našlo među 'zlatnom mladeži HDZ-a'.

Tako, s jedne strane, imate 20-godišnje studente, s druge menadžericu u uspješnoj korporaciji, onda imate one koje bi kolokvijalno nazvali uhljebima – već u 20-ima su našli svoja mjesta u gradskim poduzećima, ima i onih za koje uz najbolju volju ne možete saznati čime se bave (osim što navijaju za Real Madrid), a našlo se tu mjesta i za make-up artisticu i manekena. Ima i onih kojima se posrećilo pa su već došli do Bruxellesa, jedan je načelnik općine, a najetabliraniji među njima je saborski zastupnik.

I ima jedna zanimljiva stvar. Dok su nekada oduševljeno veličali šefove stranke, sada na društvenim mrežama daleko više 'šeraju' vatrene, Luku Modrića, Marina Čilića... Ovom prilikom predstavljamo neke od najzanimljivijih kandidata, barem među onima koji imaju nešto više za reći od lajkova za sportaše.

Domagoj Mikulić - Osječko-baranjska

Damjan Tadic / CROPIX

Šef osječko-baranjske mladeži najdalje je dogurao od svih. Ovo mu je drugi mandat na mjestu šefa županijske mladeži, a eto, može se pohvaliti i da je ušao u Sabor prije svoje tridesete godine. Uspio je to zahvaljujući dobrim odnosima sa županom Ivicom Anušićem koji se zbog nespojivosti dužnosti povukao iz parlamenta i mladom HDZ-ovom pulenu otvorio najatraktivnije radno mjesto u Hrvatskoj.

Sanda Livia Maduna - Brodsko-Posavska

Definitivno neobična pojava u hrvatskoj politici. Bila je uspješna taekwondoašica, osvajala je i europske i svjetske medalje u juniorskoj konkurenciji, a u zadnje vrijeme 'nastupa' kao make-up artistica, i tamo je dogurala do Svjetskog prvenstva. Što se političke karijere tiče, dogurala je do gradskog vijeća u Slavonskom Brodu.

Sven Bunta - Varaždinska

Postao je šef mladeži varaždinske županije. Inženjer je logistike koji je zaposlen u varaždinskoj tvrtki koja obavlja radove održavanja i zaštite javnih cesta. Ipak, za političara je neobično da se bavi fitnessom, a bacio se i u manekenske vode.

'To je počelo prije nekih pet godina, krenuo sam iz zabave, na poziv prijeteljice koja je vodila Fashion night u Varaždinu. Odlučio sam se iskušati u tim vodama, za sada je to dosta uspješno', rekao je u interviewu za e-varaždin.

Sonja Celišćak - Koprivničko-križevačka

podravski.hr

Danas joj je radno mjesto 'Accounting Policies and Standards Manager' u Podravki. Zanimljivo, prema njezinom CV-u tamo je prije devet godina zaradila svoje prve novce, i to kao hostesa, a može se pohvaliti i iskustvom u Deloitte Croatia. Inače je gradska vijećnica u Koprivnici, a zbog svoje sklonosti prema modi vole je kamermani lokalnih portala.

Ivan Borović - Međimurska

Dolazi iz obitelji poljoprivrednika, poznate po vrlo unosnoj proizvodnji lješnjaka. U interviewu lokalnom portalu najavio je da želi postati najveći proizvođač lješnjaka u Hrvatskoj, a trenutno im OPG raspolaže s 12 hektara zemljišta.

Filip Odrljin - Splitsko-dalmatinska

Dobio je prijevremene izbore u splitsko-dalmatinskoj županiji, a potom i redovne. S 25 godina je postao članom Upravnog vijeća Lučke uprave Split, a to je zasad jedini razlog zbog kojeg je došao u medije. Naravno, zbog tog se našao na udaru članova drugih stranaka, a najglasniji je bio Petar Gudić, predsjednik gradskog kotara Pujanke koji je rekao da su 'ovakvi poput Odrljina vodili kotar više od 20 godina'. "Jedino po čemu ih pamtimo je nerad i uski uhljebljeni stranački interesi", izjavio je Gudić.

HDZ

mladež

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter