Bizarno objašnjenje iz HSP-a

Ukucali smo u Google 'Bog, obitelj, domovina', tko bi znao da je to Goebbelsov plakat


Tomislav Kukec
18.05.2017.17:55
Ukucali smo u Google 'Bog, obitelj, domovina', tko bi znao da je to Goebbelsov plakat

sažeto

Šef korčulanskog HSP-a Vjenceslav Paić Karega ispričava se svima koje je plakat uvrijedio jer im to nije bila namjera


Tomislav Kukec
18.05.2017.17:55

Nekoliko sati nakon što je na internetu osvanuo plakat korčulanskog HSP-a, koji je gotovo posve identičan plakatu nacističkog ministra propagande Josephu Goebbelsu, uspjeli smo doboti i komentar predsjednika tamošnjeg ogranka stranke Vjenceslava Paića Karege koji tvrdi da je riječ o nevjerojatnoj pogrešci. 

- Stvarno nemamo nikakve veze s nacizmom. Htjeli smo da nam tema ove godine, a svaki put radimo takve crtane plakate, budu Bog, obitelj i domovina. To sam rekao i dizajneru koji je osmislio ovakav plakat. Kad su me mediji zvali da mi kažu što je na plakatu, nisam mogao vjerovati. Zvao sam dizajnera. On mi je rekao da ni on nije znao da je to Goebbelsov plakat. Kaže da je ta tri pojma - Bog, obitelj i domovina, ukucao u internet i našao fotografiju lijepe obitelji", objašnjava za 100posto Karega. 

Kaže da svi koji ga znaju, dobro znaju da on nema nikakve veze sa fašizmom. Dapače, tvrdi, jedini je na otoku koalirao i sa SDP-om kada je trebalo rušiti HDZ. 

"Ispričavam se svima koje je ovo povrijedilo, kome je nanijelo bilo kakvu bol. Stalno me sad svi zovu. Žao mi je, nismo imali tu namjeru", kaže HSP-ovac. 

Kako sada skinuti tolike plakate?

Na pitanje što će sada biti s plakatima, Karega odgovara kako ni sam ne zna. 

"Izbori su u nedjelju. Ja sam osobno zalijepio te plakate po cijelom otoku, po svim naseljenim mjestima. Nema šanse da to uopće stignem sve poskidati. Za neke mi je trebala i posebna oprema da ih stavim. Uopće ne znam kako da ih skinem", požalio se Karega i još jednom ispričao zbog Goebbelsovog plakata. Ipak, kaže da je sve ovo vjerojatno sada isplivalo u javnost kako bi se ocrnio lokalni HSP "jer se vidi da postižemo rezultate, pa se netko uspaničio". 

izbori

kampanja

nacizam

Korčula

plakat

HSP

Goebbels

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter