video: mogli bismo malo učiti od kineza

Umjesto da puste da propada stari rudnik, odlučili su napraviti luksuzni hotel sa 16 katova ispod zemlje i dva kata pod vodom


100posto
17.11.2018.21:00
Umjesto da puste da propada stari rudnik, odlučili su napraviti luksuzni hotel sa 16 katova ispod zemlje i  dva kata pod vodom
Screenshot

sažeto

Glavni arhitekt cijeloj projekta je  Martin Jochman, koji je  poznat po neboderu Burj Al Arab u Dubaiju


100posto
17.11.2018.21:00

U Šangaju će sljedeći tjedan biti otvoren luksuzni hotel koji je svojim gostima s dubokim džepom ponuditi uistinu novi doživljaj. Hotel Intercontinental Shanghai Wonderland Hotel izgrađen je u dubokoj jami nekadašnjeg rudnika, tako da je 16 od njegovih 18 katova ispod razine zemlje, a dva kata su pod vodom.

Glavni arhitekt cijeloj projekta je  Martin Jochman, koji je  poznat po neboderu Burj Al Arab u Dubaiju, naglasio je kako je do sada projektirao različite tipove zgrada u Velikoj Britaniji, Europi, Dubaiju, ali da ovaj projekt je nešto sasvim novo i vjerojatno njegov životni projekt. 

Realizacija projekta počela je 2006. godine, ali je njegov završetak odlagan više puta, prvenstveno zbog tehničkih zahtjeva, kao što su strogi propisi u vezi sa zaštitom od potresa i održavanjem nivoa vode.

"Mogli smo napustiti rudnik, ali nismo. Pretvorili smo ga u nevjerojatnu dragocjenost", poručili su čelnici građevinske grupe Shimao iz Hongkonga koja je podigla hotel.

hotel

Šangaj

rudnik

Martin Jochman

newsletter

Prijavite se na Newsletter