PRIČA KOJA LEDI KRV U ŽILAMA

Upoznajte 'Malog': Masakrirao je 90 žena, uglavnom prostitutke i narkomanke, i dobio titulu najvećeg serijskog ubojice na svijetu


Tomislav Kukec
29.11.2018.12:00
Upoznajte 'Malog': Masakrirao je 90 žena, uglavnom prostitutke i narkomanke, i dobio titulu najvećeg serijskog ubojice na svijetu
Screenshot / Youtube

sažeto

Specifičan modus operandi kojeg je imao policiji je otežao istragu, te dijelom otkriva zašto se za toliko žrtava dosad nije znalo


Tomislav Kukec
29.11.2018.12:00

Iako su mu dosad dokazana 'samo' 34 ubojstva, američka policija nastavlja istragu protiv Samuela Littlea (Mali) vjerujući da je odgovoran za ubojstva barem 90 Amerikanaca od 1970. do 2005. 

Time bi 'Mali' postao najstrašniji serijski ubojica u Americi svih vremena, objavili su američki mediji. 

Ostavljao ih na smeću, pored ceste...

Specifičan modus operandi kojeg je imao policiji je otežao istragu, te dijelom otkriva zašto se za toliko žrtava dosad nije znalo. Samuel je, naime, bivši boksač koji danas ima 78 godina, a svoje je nesretne žrtve ubijao samo tjelesnom snagom, daljenjem ili batinanjem do smrti. Pritom se čini kako je žrtv pomno birao. Uglavnom se radilo o ženama s ruba društva, narkomankama i prostitutkama, tamnopute ili one latinoameričkog podrijetla, pa bi policija često obustavljala istragu smatrajući da su žrtve umrle zbog droge ili nesreće. 

Tijela svojih žrtava ostavio bi pod liticom, na smetlištu, pored ceste...što je sve pomagalo tezi da je riječ o nesretnom slučaju. 

Zanimljivo, Little nije bio nepoznat policiji. Uhićen je mnogo puta, i to zbog silovanja i otmica, no samo se jednom posumnjalo da bi on mogao biti i ubojica. Tako je 80-ih uhićen zbog sumnje na ubojstvo žene iz Missourija, te druge sa Floride, no ni u jednom slučaju tužitelji nisu uspjeli prikupiti dovoljno dokaza da strašni Sam završi iza rešetaka. 

Zazvonili svi alarmi

Trebalo je čekati novi milenij i DNK tehnologiju kako bi se to konačno dogodilo. Samuel je uhićen 2012. u sklopu istrage zbog kijumčarenja narkotika, a tada mu je rutinskom procedurom uzet uzorak DNK-a. Kada su istražitelji podatke ubacili u sustav, zazvonili su svi alarmi. Otkriveno je da je baš taj uzorak pronađen na tri usmrćene žene iz Los Angelesa od 1987. do 1989. godine. Iako je Sam uporno govorio da je nevin, osuđen je na doživotni zatvor u kojem je doživio "prosvijetljenje" pa je četiri godine kasnije odlučio istražiteljima priznati još ubojstava. 

Govorio je hladno i bez emocija, nije rekao zašto se odlučio na pokolj, a kada je završio, istražitelji su ostali u šoku. Priznao im je više od 90 ubojstava, koje sada treba razriješiti i zaključiti slučajeve, što im je dosad uspjelo u više od trideset ubojstava. Little je u međuvremenu ostario, ima 78 godina, šećeraš je i ne može hodati, a na priznanje se, pišu mediji, odlučio kako bi odbio premještaj u bolji zatvor. Pitanje je samo, s obzirom na zdravlje i godine, koliko se ubojstava uopće sjeća, odnosno, skriva li još koje tijelo u zaboravljenim dosjeima federalne policije potpis ovog neviđeno brutalnog ubojice. 

ubojstvo

Sjedinjene Američke Države

kriminal

ubojica

serijski ubojica

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter