Kakav natječaj

Dubrovnik objavio natječaj za posao 'kuharica kave' u Uredu gradonačelnika: Potrebna je jedina godina iskustva!


Vid Barić
14.11.2017.17:30
Dubrovnik objavio natječaj za posao 'kuharica kave' u Uredu gradonačelnika: Potrebna je jedina godina iskustva!
Pixabay

sažeto

Privremena pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Grada Dubrovnika je posve ozbiljno i po svim pravilima raspisala natječaj za radno mjesto kuharice kave...


Vid Barić
14.11.2017.17:30

Poznata je stvar kako u javnim službama počesto ima mjesta za najneobičnija zaposljenja, no oglas koji se u utorak počeo dijeliti po Twitteru prelazi granice onoga na što smo navikli. Radi se o najblaže rečeno neobičnom oglasu objavljenom u Narodnim novinama, a u kojemu Gradska uprava Dubrovnika, naime, na neodređeno zapošljava ni više ni manje nego kuharicu kave. Oglas je objavljen u službenom listu i definitivno nije zezancija.

Dakle, Privremena pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Grada Dubrovnika je posve ozbiljno i po svim pravilima raspisala natječaj za radno mjesto kuharice kave. Uvjeti su, uz punoljetnost i hrvatsko državljanstvo, srednja stručna sprema turističke i ugostiteljske ili tehničke struke te najmanje jedna godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima. Nije navedeno računa li se i kuhanje čaja kao radno iskustvo na odgovarajućim poslovima.

Objašnjenje za iskustvo na odgovarajućim poslovima u oglasu je definirano ovako: Radnim iskustvom na odgovarajućim poslovima razumijeva se radno iskustvo (služba u upravnim tijelima jedinica lokalne ili područne (regionalne) samouprave, državna služba, javna služba, radni odnos kod privatnog poslodavca, samostalno obavljanje profesionalne djelatnosti ili obavljanje poslova u međunarodnim organizacijama) ostvareno na poslovima navedenog stupnja obrazovanja (stručne spreme) i struke.

Zanimljivo, oglas navodi kako će kandidati koji zadovoljavaju formalne uvjete biti podvrgnuti "provjeri znanja i sposobnosti putem pisanog testa iz općeg znanja".

Radni odnos za kuharicu kave zasniva se na neodređeno i s probnim rokom na tri mjeseca.

Bruto plaća za osobu koja će kuhati kavu Privremenoj pročelnici, dubrovačkom gradonačelniku i ostatku svite je 5625 kuna.

Dubrovnik

kava

oglas

javna uprava

kuharica

Podijeli članak