video: na ulicama vlada potpuni kaos

Uragan ubio 17 ljudi, gradovi su poplavljeni i odsječeni, a horde pljačkaša bez ikakvog straha pustoše prodavaonice


100posto
17.09.2018.08:20
Uragan ubio 17 ljudi, gradovi su poplavljeni i odsječeni, a horde pljačkaša bez ikakvog straha pustoše prodavaonice
Reuters

sažeto

Nevjerojatno je to što pljačkaši ne pokazuju nikakav strah, a u njihovom naumu nisu ih spriječile ni novinari ni televizijske kamere


100posto
17.09.2018.08:20

Uragan Florence, koji je pogodio američke savezne države Sjevernu i Južnu Karolinu i Virdžiniju, do sada je odnio 17 života. No, nisu to jedini problemi s kojima se susreću stanovnici tog područja. Policija u Sjevernoj Karolini uhitila je petoro osoba zbog pljačke tijekom kaosa nastalog uraganom.

Lokalne vlasti su priopćile da su obaviješteni o pljačkanju prodavaonice u Wilmingtonu, ali da nisu reagirali i krenuli s uhićenjima jer su ih vlasnici prodavaonice zamolili da ne interveniraju u ovoj situaciji. Kasnije su izjavili da rade na identificiranju pljačkaša koji će biti optuženi za krivična djela. 

Na društvenim mrežama pojavili su se videi u kojima se vidi razvaljen ulaz u lokalni supermarket i više ljudi koji iz njega iznose sve što su mogli ponijeti. Nevjerojatno je to što pljačkaši nisu pokazali nikakav strah, a u njihovom naumu nisu ih spriječile ni novinari ni televizijske kamere. 

Wilmington je jedan od gradova koji se našao među prvima na udaru uragana Florence. Grad je ostao potpuno odsječen od svijeta zbog obilnih poplava i svi putevi su neprohodni.

Zbog nevremena otkazano je više od 2.400 letova, a potencijalna ekonomska šteta za sada je procijenjena u rasponu od deset do 60 milijardi dolara.

uragan

Florence

Sjeverna Karolina

newsletter

Prijavite se na Newsletter