Susjedi ne štede

Krenula je utrka, Srbija predstavila svoje najubojitije naoružanje! ▶️


Juraj Filipović
03.05.2017.16:30
Krenula je utrka, Srbija predstavila svoje najubojitije naoružanje! ▶️

sažeto

Valja napomenuti da će se sve odvijati pod pokroviteljstvom državnog vrha: predsjednika, premijera, ministara te međunarodnih gostiju


Juraj Filipović
03.05.2017.16:30

Srpski ministar obrane Zoran Đorđević i načelnik Vojske Srbije general Ljubiša Diković prisustvovali su u srijedu na pripremama na poligonu u Nikincima za predstojeću državnu svečanost povodom Dana Vojske Srbije i Dana pobjede "Čelik 2017".

Đorđević je najavio da će na svečanosti biti izvršeno gađanje s raketnim naoružanjem, a bit će prikazana i kolona tenkova, aviona i pješadijskog naoružanja.

U svemu će sudjelovati pripadnici vojske i policije, dok će građani putem televizijskog prijenosa moći vidjeti čime sve raspolaže srpska vojska, piše Blic.

Međutim veliki broj vojnih sredstava bit će pokazan javnosti po prvi put.

Tom prilikom bit će prikazane performanse i mogućnosti oružja među kojim su višenamjenska oklopna vozila "Miloš" i "Lazar", sistemi "Morava" i "Oganj" te samohodna haubica "Nora".

Blic

Osim toga Srbi po prvi put predstavljaju i novi model modularne puške, a svečanost će završiti prikazom rješavanje talačke krize koju će realizirati Specijalne antiterorističke jedinice tamošnjeg MUP-a.

Blic

Valja napomenuti da će se sve odvijati pod pokroviteljstvom državnog vrha: predsjednika, premijera, ministara te međunarodnih gostiju.

Srbija

vojska

naoružanje

predstavljanje

Nikinci

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter