Romantika za molitelje

Valentinovo ili Pepelnica? Izvedite svoju djevojku, zaručnicu, suprugu na bdjenje pred neki KBC


Valerija Bebek
14.02.2018.14:50
Valentinovo ili Pepelnica? Izvedite svoju djevojku, zaručnicu, suprugu na bdjenje pred neki KBC
Facebook

sažeto

U novoj kampanji koja kreće na Valentinovo, aktivisti osim protiv pobačaja mole i protiv kontracepcije te umjetne opodnje


Valerija Bebek
14.02.2018.14:50

Za sve one koji su u dilemi je li bitnije obilježiti Pepelnicu ili dan svetog Valentina, inicijativa molitelja pred bolnicama ima rješenje.

"Danas slavimo Pepelnicu. U drugi plan pala je proslava sv. Valentina, Valentinovo. No inicijativa 40 dana za život vam nudi rješenje! Izvedite svoju djevojku, zaručnicu, suprugu na bdjenje pred KBC Sestre Milosrdnice (0-24h) ili Merkur (7-19h)", objavio je na svojim Facebook stranicama zagrebački ogranak 40 dana za život. Na istim stranicama piše kako je to već deveti put da organiziraju kampanju u Zagrebu koja počinje 14. veljače i traje do 25. ožujka.

Novost u ovom ciklusu molitelja diljem Hrvatske jest da osim prava na legalan prekid trudnoće mole i protiv kontracepcije te protiv potpomognute oplodnje. Pred svako mjesto molitve u 27 hrvatskih gradova doći i relikvija sv. Ivana Pavla II.

"Ljudski život počinje začećem. Bračni čin se ne smije silom nametnuti bračnom drugu. Svrha spolnog bračnog čina je rađanje i sjedinjenje. Kontracepcija dokida rađanje, a potpomognuta oplodnja sjedinjenje supružnika", objasnila je dr. Danijela de Micheli Vitturi značajke enciklike 'Humanae Vitae' koju je 1968. g. objavio papa Pavao VI., kao odgovor Crkve na pojavu seksualne revolucije 1960-ih godina, na koju se inicijativa 40 dana za život poziva 2018. godine.

Valentinovo

40 dana za život

molitelji

Pepelnica

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter