dalmacija gori

Vatrogasci brane kuće u okolici Splita, kanaderi gase požare kraj Šibenika, Zadra i na Hvaru


Ružica Matić
17.07.2017.10:55
Vatrogasci brane kuće u okolici Splita, kanaderi gase požare kraj Šibenika, Zadra i na Hvaru
Zvonimir Barisin / CROPIX

sažeto

Zračne snage MORH-a pomažu gasiti velike požare kod Šibenika, u zadarskoj županiji i na Hvaru, a vatrogasci koji se bore s požarom koji je buknuo blizu Omiša i ide prema Splitu nadaju se da će kanaderi stići i do njih


Ružica Matić
17.07.2017.10:55

Zbog velikog požara, koji je buknuo nakon ponoći u mjestu Tugare kod Omiša i proširio se prema Splitu, za sav je promet zatvorena cesta Srinjine-Sitno Donje. U mjestu Sitnjo Donje vatra je zahvatila i kuće. Zbog vatre je isključen dalekovod Zakučac-Konjsko i Zakučac-Bilice. Za sada nema informacija o ozlijeđenima, no ekipe hitne pomoći su na terenu.

Zvonimir Barisin / CROPIX

Vatrogasci su u pomoć pozvali i MORH, no zbog jačine vjetra i turbulentnih strujanja zračne snage još nisu u mogućnosti uključiti se u gašenje požara na ovom požarištu.

Zračne snage Oružanih snaga iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika, od ponedjeljka ujutro su angažirane na više požarišta u Dalmaciji, javlja Hina.

Zvonimir Barisin / CROPIX

Ministarstvo obrane priopćilo je kako je na požarište na otoku Hvaru upućen jedan kanader.

Na požarištu Perković u Šibensko-kninskoj županiji, gdje je veliki požar buknuo u nedjelju navečer nedaleko izlaza s autoceste A1 kod Vrpolja i još je aktivan, angažirana su dva kanadera i dva airtractora.

Zvonimir Barisin / CROPIX

Vatrogasci su se s vatrom borili cijelu noć tijekom koje su ugasili teren na oko 200 metara od naplatnih kućica u Perkoviću, javlja Šibenik IN.

Vatrena linija proteže se na jedan kilometar, a požar gase vatrogasci javnih vatrogasnih postrojbi Šibenik i Vodice, te dobrovoljna vatrogasna društva Šibenik, Brodarica, Grebaštica, Zaton, Bilice, Zablaće i Perković.

Zvonimir Barisin / CROPIX

Požarom je zahvaćeno nisko raslinje i gusta borova šuma, a zbog gašenja požara je od sinoć u 21 sat do jutros u 4 sata bio obustavljen promet vlakova na pruzi Šibenik-Perković.

Vatrogasci su dežurali cijelu noć, a njih 39 na terenu je od jutros, doznaje Hina u Centru 112.

Niksa Stipanicev / CROPIX

Gori i u Zadarskoj županiji, pa je na požar u Ceranjima kod Benkovca upućen jedan kanader i jedan airtractor.

Poziv za angažiranje zračnih snaga stigao je i za požar na lokaciji Srinjine kod Splita, 

požar

vatrogasci

Dalmacija

MORH

kanader

Podijeli članak