DOSTA VAM JE ZUCKERBERGA?

Više ne moramo 'visiti' na Facebooku, sada je tu Crobuk - društvena mreža namijenjena povezivanju Hrvata iz dijaspore sa matičnom zemljom


Tomislav Kukec
23.10.2018.16:00
Više ne moramo 'visiti' na Facebooku, sada je tu Crobuk - društvena mreža namijenjena povezivanju Hrvata iz dijaspore sa matičnom zemljom
Pixabay

sažeto

Iza projekta stoji, kako su napisali, mala grupa volontera koja želi pružiti domaću društvenu mrežu


Tomislav Kukec
23.10.2018.16:00

Ako ste ljubitelj društvenih mreža sigurno će vas oduševiti spoznaja da postoji i Crobuk - hrvatska društvena mreža koja je, kako tvrde njeni administratori, namijenjena povezivanju Hrvata u dijaspori s maticom. 

Nije Facebook, nije Crobook, već je Crobuk, no dizajn sučelja kao i većina funkcija gotovo su istovjetne kao i na najpopularnijoj društvenoj mreži. 

Serveri u Njemačkoj

Na Crobuku tako možete stvarati prijateljstva, objavljivati statuse i fotografije, dijeliti videozapise, te čitati novosti. Crobuk vam otkriva i tko je upravo pregledao vaš profil, pa možete znati 'stalka' li vas netko, ali pohranjuje i informacije o vašim pregledavanjima tuđih profila. 

100posto.hr / screenshot

Iza projekta stoji, kako su napisali, "mala grupa volontera koja želi pružiti domaću društvenu mrežu, i povezati maticu sa svim krajevima gdje žive naši ljudi". 

Mreža je pokrenuta uoči Svjetskog prvenstva u nogometu te je funkcionirala kao okupljalište navijača 'Vatrenih', a administratori kažu da će i dalje nastaviti pružati podršku hrvatskim sportašima. 

Sigurnost je, naravno, izuzetno važna u današnje digitalno doba, no admini Crobuka kažu kako osobne podatke korisnika neće proslijeđivati ili preprodavati u marketinške svrhe, te napominju da je mreža sigurna za korištenje jer se nalazi na zaštićenim serverima u Njemačkoj. 

društvene mreže

Crobuk

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter