TKO SE BOJI RIBE JOŠ

Vijest o somu koji je pojeo buldoga glavna tema savskih ribiča i vlasnika pasa na nasipu


Tomislav Kukec
13.09.2017.15:45
Vijest o somu koji je pojeo buldoga glavna tema savskih ribiča i vlasnika pasa na nasipu
Željko Puhovski / Cropix

sažeto

 Neki od njih još su prije čuli za priču o, sad već legendarnom, golemom somu, a drugi su za nju saznali tek iz naše objave, no malo tko je zabrinut


Tomislav Kukec
13.09.2017.15:45

Vijest o somu koji je navodno povukao malenog francuskog buldoga u dubine Save pod Hendrixovim mostom, koju smo jučer objavili, odjeknula je u zemlji ali i susjedstvu. Podvodna neman od najmanje dva metra, koja je fotografirana u plićaku krajem prošlog tjedna, po priči naše čitateljice prije šest je godina njezinu kujicu odvukla u smrt, a njezin leš nikad nije pronađen. 

Pa iako našoj čitateljici B.V. godinama nitko nije vjerovao, kada su vidjeli fotografiju goleme ribe kako vreba uz samu obalu rijeke, nemalo su se iznenadili. I dok na društvenim mrežama vlasnici pasa komentiraju kako svojim četveronožnim prijateljima više neće dozvoliti kupanje u Savi, na nasipu uz zagrebačku rijeku nešto drugačija situacija. Radni je dan, pa pasa i njihovih vlasnika nema kao vikendom, no onih nekolicinu koje smo zatekli priča o somu nimalo ne brine. Odmah uz samu obalu nabujale Save sreli smo mladog Zagrepčana Danijela Večeka i njegovu simpatičnu kujicu Piu. Smije se čim smo mu rekli zašto smo došli. 

Željko Puhovski / Cropix

"Ma da, vidio sam tu priču. Ne znam, možda je istina. Tako velika riba mogla bi povući manjeg psa u vodu, to je sigurno. Ali ne bojim se, sumnjam da će nam se išta loše dogoditi ovdje. Često dolazimo i nikada nisam vidio tako velikog soma. Uostalom, ona se ionako boji vode pa nikada ne ulazi unutra", priča nam Danijel dok Pia nepovjerljivo gleda u mutnu rijeku. 

Vlasnici pasa govore nam kako na nasip dolaze svakodnevno. Neki od njih još su prije čuli za priču o, sad već legendarnom, golemom somu, a drugi su za nju saznali tek iz naše objave, no malo tko je zabrinut. 

"Ne znam, nekako ne vjerujem da je to istina. Ako jest, onda je to strašno. Jadan psić. Ali, ne bojim se. Ionako nikada ne idemo baš uz samu rijeku, nego šećemo tu po nasipu", govori nam jedna vlasnica koja je u početku mislila da smo je došli zafrkavati, pa je jedva pristala razgovarati. 

U obližnjem kafiću koji je netom otvorio skupljaju se prvi gosti. Među njima i Nina Orlić sa prekrasnom kujicom Peggy. 

Željko Puhovski / Cropix

"Ne, nimalo se ne bojim. Mi šećemo tu uz rijeku, ali nikad ne idemo predaleko", govori nam dok sa zanimanjem promatra fotografiju soma koju joj pokazujemo kao dokaz da nismo "skrivena kamera". 

Vlasnici pasa tako su priču o somu dočekali vrlo indiferentno, no vesele joj se savski ribiči. 

"O, pa to je pravi kapitalac. Moramo ga uloviti", govore.

Facebook

psi

ljubimci

Sava

Som

riba pojela psa

Savski nasip

Podijeli članak