Poziv na bojkot

Vlasnik pekara razbjesnio ljude u BiH objavama o Karadžiću: 'Zbog ovih sarajevskih Srebrenica prijeći ću u četnike'


Valerija Bebek
22.03.2019.12:00
Vlasnik pekara razbjesnio ljude u BiH objavama o Karadžiću: 'Zbog ovih sarajevskih Srebrenica prijeći ću u četnike'
Peter Dejong/Pool via REUTERS

sažeto

Dok je službeni Beograd jedva procijedio nešto o presudi iz Haaga, obični ljudi zatrpali su društvene mreže


Valerija Bebek
22.03.2019.12:00

Ne stišava se bura u susjedstvu otkako je izrečena presuda Radovanu Karadžiću, barem ne među 'običnim svijetom'. Dok je službeni Beograd tek sad prekinuo šutnju, ali zbog konstrukcije izjave premijerke Ane Brnabić, kao da ni nije - narod govori svoje. Posljednji u nizu koji je uzburkao javnost je vlasnik lanca pekara Saša Trivić, on je vlasnik 'Krajina klasa', te lanca pekara 'Manja' zbog svojih objava o Radovanu Karadžiću, ali i Ratku Mladiću.

Kruh i proizvode iz 'Manje', tvrde BiH mediji kupuje velik broj Sarajlija, koji su Facebook preplavili pozivima na bojkot njegovih trgovina.

Trivić je na Twitteru podijelio fotografiju Ratka Mladića uz riječi: "Jedan jedini", a najavio je i prelazak iz komunista u četnike zbog kako je naveo "sarajevskih Srebrenica".

Trivić je za Avaz.ba kratko komentirao da su screenshotovi izvučeni iz konteksta. Koji bi to kontekst bio, nije htio objasniti.

Twitter

Twitter

Žalbeno vijeće Haaškog suda osudilo je u srijedu Radovana Karadžića za genocid u Srebrenici, zločina protiv čovječnosti te kršenja zakona i običaja ratovanja te je osuđen na doživotan zatvor.

"Zanimljivo je kako su svi iz regije požurili davati nevjerojatne izjave. Trebamo pustiti da vidimo što će kazati svi ostali, a mi ćemo, naravno, reći svoje stajalište", rekla je Brnabić na temu presude Karadžiću, gostujući u emisiji "Oko" Radio-televizije Srbije (RTS). Tako je službeni Beograd ipak nešto rekao, a da nije ništa rekao.

Bosna i Hercegovina

Radovan Karadžić

Saša Trivić

pekar

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter