VIDEO: SLOMILO NAM SE SRCE

Zaposlenici iz skloništa u Dumovcu apeliraju: 'Brinemo za 250 pasa, udomite ih, nemojte ih kupovati'


100posto
28.12.2017.10:05
Zaposlenici iz skloništa u Dumovcu apeliraju: 'Brinemo za 250 pasa, udomite ih, nemojte ih kupovati'

sažeto

Pse iz Dumovca građani mogu doći upoznati radnim danom između 10 i 12 te 14.30 i 16.30 sati, a u subotu od 10 do 14 sati


100posto
28.12.2017.10:05

U blagdansko vrijeme, kad većina ljudi uživa u toplini doma, valja napomenuti da oko dvjesto pedeset zagrebačkih pasa čeka novi dom.

Psi su to o kojima se trenutačno brine Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba

Iz skloništa pristižu apeli građanima da ne kupuju pse nego ih udomoljavaju, tim više što su kapaciteti spomenutog skloništa iskorišteni gotovo do maksimuma. Kažu da su blagdani možda prava prilika za udomljavanje psa, ali uz promišljenu i odgovornu odluku. Zaposlenici i volonteri trenutno brinu za 190 pasa koji su stalno u skloništu i njih pedesetak koji su na privremenom čuvanju.

"Tijekom blagdana mnogi razmišljaju o kućnom ljubimcu, no odluka o njegovu nabavljanju nikako ne smije biti brzopleta. Oni koji već dulje vrijeme razmišljaju o psu, mogu posjetiti Dumovec i prikupiti sve potrebne informacije. U Skloništu ćete upoznati različite pse, odgojene za lijep suživot s ljudima. Voljeli bismo da neki od naših pasa već ovaj tjedan pronađu novi dom", kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba čija je sastavnica Sklonište u Dumovcu.

Dodao je kako će privremeni smještaj u Skloništu nakon Štefanja dobiti i psi koji iz svojih dvorišta pobjegnu preplašeni pirotehnikom. Zato je zamolio građane da se u blizini pasa suzdrže od nepotrebne buke.

Pse iz Dumovca građani mogu doći upoznati radnim danom između 10 i 12 te 14.30 i 16.30 sati, a u subotu od 10 do 14 sati.

O psima se mogu informirati i u Životinjskom kutku (Vlaška 105, Zagreb).

U našem videoprilogu pogledajte kako izgleda unutrašnjost Dumovca i s kojim se problemima zaposlenici najčešće suočavaju. Razgovarali smo s edukatoricom Petrom Bajan.

Tko bi im odolio?

Zagreb

psi

udomljavanje

dumovec

nezbrinuti psi

sklonište za pse