VOZAČI ODGODITE PUTOVANJA

Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije


Mia Peretić
22.03.2018.20:00
Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije
Cropix

sažeto

Na području Kvarnera i Dalmacije puše vrlo jaka i olujna bura, iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obratno mogu samo osobna vozila


Mia Peretić
22.03.2018.20:00

Zbog jake i olujne bure za područje Kvarnera i Dalmacije s najjačim udarima vjetra od 65-130 km/h izdano je crveno upozorenje, piše Meteoalarm. 

Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu.

Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu.

Vozači odgodite putovanja

Zbog izrazito loših vremenskih uvjeta savjetujemo vozačima da odgode svoje putovanje iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto, javlja HAK.

Iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto MOGU PROMETOVATI SAMO OSOBNA VOZILA i to državnim cestama DC50 i DC27 čvor Sveti Rok (A1)-Gračac-Zaton Obrovački-Benkovac i dalje prema Dalmaciji i obrnuto.

Za ostale skupine vozila nema trenutno nema slobodne ceste iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto.

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su;

  • autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje,
  • državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54),
  • DC1 Gračac-Knin, (zbog snježne vijavice),
  • Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene.

Samo za osobna vozila otvorene su:

  • autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Čavle-Kikovica-Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom DC3),
  • Jadranska magistrala (DC8) Novi Vinodolski-Senj,
  • DC27 Gračac-Zaton Obrovački,
  • Paški most,
  • brza cesta Solin-Klis (DC1).

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, mostu Dr. Franje Tuđmana, dionici Jadranske magistrale DC8 između Bakra i Novog Vinodolskog i lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Zbog prevrnutog teretnog vozila na Jadranskoj magistrali (DC8) kod mjesta Starigrad zatvoren je jedan kolnički trak (vozilo je obilježeno).

Oprez zbog skliskih kolnika i poledice

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog snježnih nanosa zatvorene su: državna cesta Dobroselo-Mazin-Bruvno (DC218), županijska cesta Dobroselo-Brotnja (ŽC5203), lokalna cesta LC59125 Kosa Janjačka-Čanak.

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter