Ne staju reakcije nakon sramote u Splitu

Vučić: ' Nadam se da ćemo i mi i Hrvati imati dovoljno pameti da shvatimo da samo zajedno možemo opstati'


100posto
10.02.2019.15:00
Vučić: ' Nadam se da ćemo i mi i Hrvati imati dovoljno pameti da shvatimo da samo zajedno možemo opstati'
Youtube Slobodna Dalmacija

sažeto

Policija je uhitila trojicu muškaraca osuđenih za napad u Splitu


100posto
10.02.2019.15:00

Nakon svih domaćih medija, srpskih medija pa i onih svjetskih, sada se o sramotnom napadu huligana na srpske sportaše u Splitu oglasio se i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Nadam se da ćemo i mi i Hrvati imati dovoljno pameti da shvatimo da samo zajedno možemo opstati. Nadam se da ćemo imati dovoljno pameti i jedni i drugi da razumijemo da bez naše suradnje, s ovakvim uzimanjem naših ljudi sa Zapadnog Balkana sa zapadnoeuropskog tržišta, plašim se da nećemo moći opstati. Nadam se da će u Hrvatskoj tu poruku razumjeti. Mi smo za drugačije odnose spremni, a dok se to ne dogodi ovo što jučer dogodilo sigurno neće biti jedini slučaj", kazao je Vučić

O sramotnom napadu još sinoć oglasila se i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. "Huliganstvo je pošast suprotna idealima sporta, a svako nasilje neprihvatljivo. Zahvaljujem građanima Splita koji su danas odmah stali u obranu tih vrijednosti", napisala je Grabar-Kitarivoć na svom službenom Twitter profilu.

Napad je osudio i gradonačelnik Splita Anto Krstulović Opara još jučer. "Osuđujem napad na trojicu vaterpolista Crvene zvezde koji su danas htjeli uživati na splitskoj Rivi. Split je otvoren i gostoljubiv grad. To smo dokazali i učinit ćemo sve da tako i ostane", napisao je gradonačelnik na društvenim mrežama.

Vaterpolisti Crvene zvezde, u subotu su trebali odigrati utakmicu na Poljudu sa Mornarom, no utakmica je otkazana nakon što su sportaši napadnuti tijekom dana u centru Splita.

Četvorica igrača sjedila su u kafiću na Rivi, oko 13,40, kada im je prišla skupina huligana, zatražila su od njih da skinu trenirke s klupskim obilježjima, a zatim su ih počeli tući. Jedan od vaterpolista skočio je u more kako bi se spasio.

Slobodna Dalmacija saznaje da su u nedjelju ujutro u službne prostrorije dovedene tri osobe koji se dovode u vezu s napadom dok se za dvojicom još traga. 

Split

Aleksandar Vučić

Crvena zvezda

Vaterpolo

newsletter

Prijavite se na Newsletter