VIDEO: Promjena plana

Vučićev SNS ima novu metodu: protiv prosvjeda se sada bore jako lošim humorom


Mia Mitrović
04.02.2019.10:05
Vučićev SNS ima novu metodu: protiv prosvjeda se sada bore jako lošim humorom
Screenshot

sažeto

SNS je objavio 'duhoviti' spot u kojem se ruga Đilasu. Istovremeno, policija je raspisala tjeralicu za prosvjednikom koji je nosio vješala 


Mia Mitrović
04.02.2019.10:05

Kako protuvladini prosvjedi u Beogradu i drugim većim gradovima Srbije ne jenjavaju, već privlače sve veći broj ljudi, to je predsjednik Aleksandar Vučić i njegova Srpska napredna stranka sve (SNS) nervoznija. kako bi odvratili ljude od sudjelovanja na prosvjedima ovaj su vikend pribjegli novim metodama. Jedna od njih je jako loš humor.

U subotu oko podne SNS je na svom Twitteru izbacilo 'duhoviti' video koji bi trebao diskreditirati lidere opozicije Dragana Đilasa i Vuka Jeremića. S obzirom na svoju neduhovitost, video je proizveo kontraefekt i ovih dana mu se ruga čitava Srbija.

Đilas i don Corleone 

Najveći problem za vladajuće je taj što prosvjedi nemaju jasnu organizaciju u smislu da neka stranka ili politički pokret stoji iza njih, već je to, kako sami prosvjednici tvrde 'skup građana nezadovoljnih režimom' iza kojih je stala intelektualna i kulturna elita zemlje i gotovo čitava opozicija.

REUTERS/Djordje Kojadinovic

Zbog toga Vučić i SNS nemaju na koga usmjeriti svoj gnjev pa njihova glasila tvrde jedan dan da iza prosvjeda stoje sile mraka, drugi dan da su masoni, a spominjali su se čak i Hrvati i Albanci. U ovom (ne)duhovitom spotu, Đilas i Jeremić za prosvjede dobivaju pet milijuna nedefiniranog novca od don Corleonea.

"Ne možemo ga pobijediti na izborima, narod ga hoće", izjavljuju u jednom trenu Jeremić i Đilas Corleoneu.

Deveto izdanje prosvjeda obilježio je čovjek koji nosi vješala, a on je, koliko se vidi iz Vučiću bliskih medija, trenutno najtraženija osoba u zemlji. Osim tragikomičnog SNS-ovog spota, prosvjednike je nasmijala i objava Informera da je 'softver zapadne ambasade' (što god to bilo) na beogradskim ulicama u subotu izbrojao oko 1.900 prosvjednika u Beogradu, a svake subote gradom šeće barem 20.000 ljudi u što smo se sami uvjerili prije nekoliko tjedana.

Facebok

Aleksandar Vučić

prosvjedi

1od5miliona

Dragan Đilas

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter