pet najzabavnijih profila naših političara

Za dobru fotku sjest će na traktor, posaditi drvo, poljubiti dijete i zajahati motor, a vole i trolati političke protivnike


Mia Peretić
17.04.2018.16:05
Za dobru fotku sjest će na traktor, posaditi drvo, poljubiti dijete i zajahati motor, a vole i trolati političke protivnike
Cropix

sažeto

Milan Bandić je sveprisutan, Davor Bernardić je imao fazu besmislenih tvitova, a generala Glasnovića i na Facebooku proganjaju jugozomboidi


Mia Peretić
17.04.2018.16:05

U Hrvatskoj je politička scena svojevrsni fenomen jer naši saborski zastupnici, ministri u Vladi ili članovi političkih stranaka uživaju sličnu medijsku pažnju kao ostala celebrity populacija.

Saborske sjednice, kad nisu prazne, katkad nalikuju na potpuni cirkus, a političari na zvijezde zabavljače koji se međusobno nadmudruju doskočicama i uvredama, često bez realnog sadržaja. 

Pa kad su već sami izabrali da nas s vremena na vrijeme zabave, mi smo se pozabavili njihovim profilima na društvenim mrežama da vidimo kakav sadržaj objavljuju i jesu li i tamo podjednako zanimljivi.

1. Milan Bandić: Zagreb, to sam ja

Dakle, ovaj čovjek je svjetski prvak bivanja na nekoliko mjesta u isto vrijeme. Ili barem tako izgleda na Facebook profilu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. 

On je apsolutan, sveprisutan: nijedan događaj, od proslave imendana, 100. rođendana drage bake iz Buzina do otvaranja radova na parkiralištima, nije ispod njegove razine.

Facebook/Milan Bandić

Bandić koristi svaku priliku da pokaže kako on Zagreb živi i diše ili bolje rečeno, Zagreb, to je on. On sve može, on sve riešava; prvo se fotka dok obilazi ulicu na kojoj se nešto treba raditi, pa se fotka u tijeku samih radova, a pogodit ćete, ima i galeriju slika s otvaranja novih 50 metara asfalta navedene ulice.

Facebook/Milan Bandić

Bandić je i prvi pucanj supermaratona.

Facebook/Milan Bandić

Za dobru fotku sjest će na traktor, posaditi drvo, poljubiti dijete i zajahati motor.

Facebook/Milan Bandić

Shvatili ste, Bandić je sve.

2. Davor Bernardić: tvitovi iz paralelnog svemira

Iako je Davor Bernardić na čelu druge najveće političke stranke u Hrvatskoj, kao šef oporbe potpuno je nevidljiv ili, bolje rečeno, bezličan. 

Nažalost, nešto je živopisniji na društvenim mrežama, posebno na Twitteru kojeg obilato koristi u komunikaciji s javnošću. Promijenio je rekordan broj PR savjetnika koji su mu trebali stvoriti imidž, no jedino što je iz cijele priče nastalo su urnebesni tvitovi koje, kao da je tipkao iz nekog paralelnog svemira. Sve je počelo kad je objavio da će ubuduće više sam raditi na sadržaju koji objavljuje.  

Bernardić društvene mreže vidi kao trg iz neke priče o atenskoj demokraciji gdje građani slobodno raspravljaju i razmjenjuju mišljenja. I to je divno, i zaista, Facebook, Tweeter su postale dominantne platforme na kojima se ljudi okupljaju kako bi razgovarali. 

No, možda mu je netko trebao objasniti da ne bi trebao pisati baš sve što mu u tom trenu padne na pamet. U jeku krize u vladajućoj koaliciji, kada je premijer po brzom postupku smijenio tri Mostova ministra, SDP-ov lider hvali ljepotu kišnog Zagreba.

A ova je izjava zadnje što bi lider oporbe trebao ikad napisati. 

— Davor Bernardić (@davor_bernardic) April 27, 2017

Davore, iskreno, očekivali smo da će ovakve izjave pasti, ali ne tako brzo. Iako, još bolje.

3. Željko Glasnović: u raljama Jugozomboida

Nezavisni saborski zastupnik Željko Glasnović na Twitteru se požalio da mu je blokiran Facebook, a za sve su krivi, pogađate, Jugozomboidi i boljševički sotonisti s lažnim profilima. 

No, to nije prvi put da Glasnovića progone jugozomboidi, često ih je spominjao i na Facebook profilu, skupa s analno-kranijalnom inverzijom?

A jugozomboide često prate jugokomunisti, udbaši i boljševici. Tako je Glasnović stvorio čitavu Čudesnu šumu stvorenja iz bivše Jugoslavije koji sustavno rade na zatiranju svega hrvatskog.

4. Jadranka Kosor: ubojiti tvitovi društvene kroničarke

Bivša premijerka Jadranka Kosor možda više nije aktivna sudionica političke scene, no njena ju prijašnja funkcija, smatra ona, čini i više nego kompetentom da komentira sva bitna politička zbivanja. Najaktivnija je na Tweeteru, a u kratkim ali ubojitim objavama često zna pogoditi 'u sridu'. 

Osvrnula se na 'zanimljivu' strategiju SDP-a u kojoj su, iz nekog potpuno besmislenog razloga, zaključili da je baš super podržavati HDZ i Andreja Plenkovića po pitanju ratifikacije Istanbulske konvencije. Jer, iako je ljevici ovaj stav prirodan, oduševljenje potezima vladajućom strankom za SDP je dijametralno je suprotno od onog što bi trebali raditi.

Ubola je i premijera Andreja Plenkovića, jer da je za njenog mandata s oporbom bilo tako lako, mogla se baciti u kreativnu industriju.

Kosor u svojim objavama pokazuje i znatnu količinu duhovitog sarkazma, jer što je društveni kroničar bez inteligentnog humora?

A suvremenim rječnikom i zapravo krajnje jednostavno, Jadranka Kosor predobro trola.

5. Gordan Maras smršavio 12 kila i ne boji se to pokazati

SDP-ovac Gordan Maras i premijer Andrej Plenković su tijekom jednog 'aktualca' odmjeravali snage, ali ne one retoričke, već težinske. Plenković je primjetio da je Marasu dobro u opoziciji jer je skinuo 10 kila. Pošto se bliži ljeto, postavlja se logično pitanje: kako je Maras izgubio 10 kila?

Vjerojatno ima veze s milijardu selfija koje je redovito objavljuje s planinarenja ili trčanja po okolnim brdima i gorama. 

Maras je, po vlastitom priznanju, 'navučen' na Medvednicu.

Što dokazuje u svojim statusima.

A često nas počasti i drugim crticama iz privatnog života.

A tko bi mogao zaboraviti fotku ovih umornih, ali nasmiješenih lica koja su cijelu noć u saboru probdijela da bi stajala na braniku hrvatske socijaldemokracije: tada su naime branili goruću temu hrvatskog društva- saborski poslovnik.

Facebook

Milan Bandić

društvene mreže

twitter

Davor Bernardić

Željko Glasnović

Gordan Maras

Jadranka Kosor

smijeh

objave

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter