video: 'it' okupljalište političara

Za Plenkovića je svlačionica bila svetinja, ali nakon pobjede ipak ušao u nju. No, umjesto vatrenog navijača ispao samo 'blijedi' promatrač


Mia Peretić
12.07.2018.11:05
Za Plenkovića je svlačionica bila svetinja, ali nakon pobjede ipak ušao u nju. No, umjesto vatrenog navijača ispao samo 'blijedi' promatrač
Screenshot/Twitter

sažeto

Kako će se u finalu ponašati vatrena navijačica i vatreni promatrač, saznat ćemo već u nedjelju


Mia Peretić
12.07.2018.11:05

Nije tajna da odnosi između premijera Andreja Plenkovića i predsjednice Kolinde Grabar Kitarović nisu, blago rečeno, idilični, no njihovo međusobno natjecanje izašlo je iz okvira političkog i preselilo se na nogometne terene. Još konkretnije, u svlačionice hrvatske nogometne reprezentacije koje je postalo "it" okupljalište hrvatskih političara.

Nogometnim rječnikom, Kolinda je Plenkovića natjerala da ne igra svoju, već njenu igru, nakon što su svi domaći i strani mediji prenijeli njen navijački zanos na tribinama i među polugolim nogometašima, koji su, siroti, već dosad morali naviknuti da im u privatne odaje upada državni vrh. 

Predsjednica je prva, umjesto službenije odjevne kombinacije, isfurala kockasti dres pa na taj način pristojnom dečku iz Bruxellesa poručila kakav tempo će imati daljnje natjecanje. 

Plenković je dobro pročitao njenu taktiku pa se, suprotno navodima da se on u svlačionicu ne spušta jer je to svetinja, ipak tamo našao zapjevavši "Moju domovinu". Društvo mu je pravio predsjednik Sabora Gordan Jandroković. No, koliko god to možda želio, premijer nikako ne može ući u kategoriju vatrenog navijača, već prije vatrenog promatrača.

Iako su je obveze spriječile da prisustvuje jučerašnjem srazu, Grabar Kitarović je nakon utakmice na Facebook profilu objavila čestitku našoj nogometnoj repki:

"Ljudi moji, MOGUĆE JE!!!!!!
Bravo, VATRENI! Bravo, svim navijačima!
HRVATSKA JE U FIIIIIINAAAAALUUUU!!!!!" napisala je Kolinda.

Predsjednica je već najavila svoj dolazak na finalnu utakmicu s Francuskom ove nedjelje u Moskvi, a još se ne zna hoće li tamo doći i Plenković. U svakom slučaju, bit će zanimljivo vidjeti naguravanje u šesnaestercu kad bude vrijeme za spuštanje u svlačionicu. 

hrvatska nogometna reprezentacija

Andrej Plenković

Kolinda Grabar Kitarović

premijera

Svjetsko prvenstvo u nogometu

predsjednica RH

svlačionica

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter