Građani preuzeli ulogu Djeda Mraza

Zagrepčani odlučili uljepšati Božić siromašnima. Pogledajte kakve darove su im ostavili na Britancu


Mia Mitrović
27.12.2018.12:15
Zagrepčani odlučili uljepšati Božić siromašnima. Pogledajte kakve darove su im ostavili na Britancu
Neja Markićević/CROPIX

sažeto

Anonimni građani odlučili su za Božić pomoći onima kojima je to najpotrebnije i pokazati kako još uvijek ima dobrih ljudi 


Mia Mitrović
27.12.2018.12:15

Ovogodišnje statistike božićne potrošnje idu nam u prilog. Pokazuju kako je kupovna moć u Hrvatskoj ipak nešto porasla pa su Hrvati na proslavu Božića u samo tri dana potrošili oko 1,8 milijardi kuna, a ukupna je božićna potrošnja u odnosu na lani porasla za 28 posto. Međutim, još uvijek postoji (pre)velik broj onih koji si ne mogu priuštiti ni najosnovnije, a kamoli Božićni ručak. 

'Ako dijeliš milostinju, ne trubi pred sobom'

Srećom, u Hrvatskoj još uvijek postoje oni koji pomažu ugroženim građanima i to bez da se zna da im pomažu držeći se one novozavjetne poruke Svetog Mateja 'ako dijeliš milostinju, ne trubi pred sobom'.

Ovoga su Božića takvi anonimni dobrotvori zagrebačkim siromasima ostavili lijepe poklone. Na ulaznim vratima i izlozima zgrada koje okružuju zagrebački Britanski trg pojavile su se ukrasne vrećice s poklonima kakve siromasi najviše trebaju. 

100posto

Na svakoj vrećici pisalo je kakva se hrana u njoj nalazi, a bila je zapakirana u kutije u kakvima dolazi klopa naručena iz dostave pa pretpostavljamo da je ovaj nesvakidašnji poklon građanima lošijeg imovinskog statusa ostavio neki restoran koji se nije htio reklamirati na ovaj način.

Kao i uvijek, ostavljena hrana nestala je u nekoliko sati, a siromašni građani, barem na Štefanje nisu morali hranu tražiti u kontejnerima.

božić

Britanac

donacije

darivanje

siromašni

altruizam

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter