Plenkoviću, vidiš li tko te ucjenjuje?!

Zapovjednik Marko Skejo sredio je brčiće i uskliknuo 'Za dom spremni'


Lada Novak Starčević
07.09.2017.13:35
Zapovjednik Marko Skejo sredio je brčiće i uskliknuo 'Za dom spremni'
Cropix, Reuters

sažeto

'Došli smo do toga da nam skidaju ploče oni koji su nam pobili sinove, a to je petokraka uz pomoć četnika imaju barem devet svojih spomenika', kaže HOS-ovac


Lada Novak Starčević
07.09.2017.13:35

Iz zagrebačke Udruge dragovoljaca HOS-a, koja je nakon skidanja ploče u Jasenovcu u spomen na poginule suborce održala izvanrednu konferenciju, poručili su kako je ploča postavljena "u znak pijeteta i zahvalnosti jedanaestorici poginulih pripadnika HOS-a u skladu sa svim zakonima RH i ima sve potrebne dozvole".

Zapovjednik IX. bojne 'Rafael vitez Boban' Marko Skejo, koji ima brčiće po kakvima je prepoznatljiv nacistički vođa Adolf Hitler, obraćanje je započeo pozdravom 'Hvaljen Isus i Marija'.

Nažalost, nismo jedini koji primjećuju sličnost. I politički komentator Eric Gordy iz Londona ju je primijetio uz komentar "samo za zabavu, ovo je tip koji je organizirao press konferenciju da bi rekao da nije fašist".

"Nismo sretni iz više razloga. Tih 11 momaka, dragovoljaca HOS-a koji su bili za dom spremni to je najsvetije što može biti u našem narodu. Mi smo došli do toga da nam skidaju ploče oni koji su nam pobili sinove, a to je petokraka uz pomoć četnika imaju barem devet svojih spomenika. To nitko ne spominje, a jako su zabrinuti za ovu ploču", rekao je.

Dodao je da ne vidi razloga da ta ploča ne ostane u Jasenovcu kada u Vukovaru ima spomenika direktno uprenih protiv Hrvatske.

"Jasenovac je Hrvatska, ti momci su za Jasenovac dali živote. Nadam se da će ukloniti i te spomenike", kazao je i pozdravio s 'Bog i Hrvati i, naravno, 'Za dom spremni'.

Ako je pretjerana usporedba s poznatim zločincem, postoji još jedan povijesni lik na kojeg nas je Skejo podsjetio.

Screenshot

Za dom spremni

HOS

Marko Skejo

Podijeli članak