Vatrogasci iz Supetra trajekt su si platili sami

'Zašto bi karta bila džabe? Ne idu u London gledati tenis pa da putuju besplatno'


Sanja Rapaić
18.07.2017.15:35
'Zašto bi karta bila džabe? Ne idu u London gledati tenis pa da putuju besplatno'
Facebook/ Vatrogasci Supetar

sažeto

Heroji, koji braneći zemlju od požara na kocku stavljaju vlastiti život, čak i put do pakla moraju platiti iz svog džepa


Sanja Rapaić
18.07.2017.15:35

Jesmo li mi doista Apsurdistan? Sudeći po događajima koji su uslijedili nakon što je požar Dalmaciju pretvorio u spaljenu zemlju, Hrvatska je uistinu zemlja za rubriku 'Vjerovali ili ne'.

Kupovali bismo skupe borbene zrakoplove, a nemamo ni 50.000 dolara za popravak toliko potrebnog kanadera, kada dođe do katastrofe 'glava kuće', dakle čelni ljudi države, brane se šutnjom ili pak bezbrižno večeraju, putuju i vode uobičajeno lagodne živote. I dok uživaju u svim blagodatima, koje dolaze u paketu s mekim i udobnim foteljama, i to potpuno besplatno, vatrogasci – heroji, koji braneći zemlju od požara na kocku stavljaju vlastiti život, čak i put do pakla moraju platiti iz svog džepa.

"DVD-ovci Supetar su trajektne karte za sebe i vatrogasna vozila platili iz svog džepa. Za razliku od Wimbledonovaca", napisala je na svom Facebook profilu ogorčen Splićanka. Potvrdila nam je da nije riječ tek o neslanoj šali i da su dečki, koji su išli na ispomoć svojim kolegama, doista morali sami plaćati kartu.

Uvjerili smo se u to i pročitavši objave na stranici oca jednog od mladih vatrogasaca koji su se cijelu prošlu noć borili s vatrenom stihijom.

"Onaj osjećaj kad u ruci držiš trajektnu kartu za vatrogasno vozilo kojim će ti sin na ispomoć svojoj braći vatrogascima u Sitnom", napisao je otac mladog vatrogasca. Na pitanje u komentarima jesu li bar te karte bile besplatne, potvrdio je da nisu, a jedan od prijatelja sarkastično je dodao "Zašto bi bila džabe? Ne idu u London gledati tenis pa da putuju besplatno".

Iako bi troškovi vatrogascima navodno trebali biti refundirani, umanjuje li to doista bizarnost ovog događaja?

vatrogasci

trajekt

Podijeli članak