Novo doba bez dima

Zbogom cigaretama! Najveći proizvođač najavio dramatičnu promjenu, umjesto Marlbora proizvodit će alternativne proizvode


Valerija Bebek
13.01.2019.11:00
Zbogom cigaretama! Najveći proizvođač najavio dramatičnu promjenu, umjesto Marlbora proizvodit će alternativne proizvode
Profimedia

sažeto

Duhanski div najavio je ovu dramatičnu promjenu na svojim službenim stranicama


Valerija Bebek
13.01.2019.11:00

I u Hrvatskoj se sve češće spominje i predlažu stroge zabrane pušenja, poskupljenja duhanskih proizvoda i slične mjere koje bi trebale obeshrabriti barem dio ljudi koji trenutno puše. Tako je Most nedavno u uputio u javnu raspravu Zakon o zdravstvenoj prevenciji kroničnih nezaraznih bolesti, u njemu su predložili ograničenje pušenja i zabranu pušenje na otvorenim javnim mjestima.

Slično je to prijedlogu ministra zdravstva Milana Kujundžića, koji je na ljeto 2018. izjavljivao kako cigarete i alkohol moraju poskupjeti 100 posto.

Tom trendu i promjeni svijesti sada se priključio i najveći prodavač duhanskih proizvoda Philip Morris International (PMI), naime proizvođač Marlbora zarekao se kako će napraviti 'najveću promjenu' u svojoj povijesti i zamijeniti tradicionalne cigarete s proizvodima bez dima.

Profimedia

Internacionalni duhanski div proizvodi uz Marlboro desetak drugih marki cigareta, sada želi preusmjeriti stotine milijuna odraslih pušača na smjer koji je po njima 'bolji' način pušenja i to što je prije moguće.

U izjavi na svojoj stranici PMI tvrdi da su im novi prioritet elektronske zamjene, a ne cigarete te da su već do sada uložili milijarde u razvoj 'manje štetnih, a ipak zadovoljavajućih' alternativa za svoje korisnike. "Investirali smo oko 4,5 milijarde američkih dolara od 2008., zaposlili smo 400 iznimnih znanstvenika, inženjera i tehničara", tvrde u kompaniji.

U planovima imaju četiri proizvoda koji će biti 'bez dima', jedan od njih već je na tržištu i on duhan zagrijava, a ne pali.

ovisnost

cigarete

pušenje

Philip Morris International

Marlboro

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter