bizarna krađa u bjelovaru

Žena provalila na stražnja vrata kuće, pa ukrala crno-bijele obiteljske fotografije. Sad je dobila presudu


Daniel Radman
19.03.2019.16:00
Žena provalila na stražnja vrata kuće, pa ukrala crno-bijele obiteljske fotografije. Sad je dobila presudu
Ilustracija / Profimedia

sažeto

Okrivljena se u svojoj obrani pokajala zbog krađe te obećala da joj takve ideje više nikada neće pasti na pamet


Daniel Radman
19.03.2019.16:00

Seka J. (24) iz okolice Bjelovara nepravomoćno je na Općinskom sudu osuđena na 10 mjeseci zatvora zbog kaznenog djela teške krađe, no kazna joj je zamijenjena sa 600 sati rada za opće dobro, piše portal bjelovarlive.

Kako stoji u presudi, spomenuta je u vremenu od 1. listopada 2017. do 11. rujna 2018. godine provalila stražnja vrata na obiteljske kuće u Ulici Krste Frankopana. Nakon što je ušla u unutrašnjost, ukrala je ventilator, kristalni stalak za tortu okrugli, dječji tricikl i, što je možda najbizarnije, dvije crno bijele uramljene obiteljske fotografije; jednu s likom muškarca i žene u vjenčanici, a drugu s likom muškarca i žene sa ženskim djetetom.

Okrivljena se u svojoj obrani pokajala zbog krađe te obećala da joj takve ideje više nikada neće pasti na pamet.

Vlasnica se iznenadila neredom

Ilustracija / Profimedia

Oštećena vlasnica kuće je, pak, policiji ispričala kako ondje ne živi i kako se spremala prodati objekt. Kada je obišla kuću u rujnu 2018. godine, ostala je zatečena neredom i razbacanim stvarima.

Prilikom odlučivanja o visini kazne, sud je odlučio da okrivljenoj zatvorsku kaznu zamijeni alternativnom sankcijom čime se, stoji u presudi, može pružiti okrivljenoj Seki ''da stekne povjerenje zajednice, da radi te da se brine o svoje dvoje maloljetne djece", donosi bjelovaralive.

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter