video: šokantna snimka

Žene džihadista psovale, bacale boce i čupale novinarku jasno pokazujući da su i dalje vjerne terorističkoj Islamskoj državi


100posto
13.03.2019.20:00
Žene džihadista psovale, bacale boce i čupale novinarku jasno pokazujući  da su i dalje vjerne terorističkoj Islamskoj državi
Reuters

sažeto

I dalje  vrlo jasno pokazuju svoju lojalnost terorističkoj grupi uzvikujući njihove parole


100posto
13.03.2019.20:00

Žene, kako ih zovu 'nevjeste džihada' koje su prošlog tjedna pobjegle iz Baguza, posljednjeg džihadističkog uporišta oko kojeg se sada vode borbe, viđene su kako kamenjem gađaju novinare a naročite novinarke jer nisu obučene prema njihovoj interpretaciji Islama.

U crnim odorama da im se ne vide ni oči, ni ruke ni noge, na snimci se vidi kako žene u prikolici kamiona na putu do izbjegličkom kampa izvikuju "bakija wa Tatamaddad", moto terorista Islamske države što znači "osvajanje i širenje" te time i dalje vrlo jasno pokazuju svoju lojalnost terorističkoj grupi uzvikujući njihove parole.

'Zar nisi čitala Kuran, zar se ne sramiš'

Taj šokantni video samo je potvrdio bojazan da se nevjeste džihadista nisu pokajale i promijenile svoja uvjerenja. A to su jasno i pokazale svojim postupcima te su tako bocom gađale novinarsku ekipu koja ih je snimala. 

Također mnoge od njih sa svojom djecom upirale su kažiprstom u pravcu neba što je tipična gesta pristalica Islamske države kojom označavaju jedinstvo s bogom zapravo s takozvanim kalifatom.

Jedna od žena džihadista je počupala za kosu novinarku i rekla joj "Zar nisi čitala Kuran, zar se ne sramiš".

Islam

džihad

newsletter

Prijavite se na Newsletter