Video: Obiteljska drama

Ženu odvojili od djece i obitelji i protjerali ju u Crnu Goru, nakon 30 godina u SAD-u


Valerija Bebek
14.11.2017.11:10
Ženu odvojili od djece i obitelji i protjerali ju u Crnu Goru, nakon 30 godina u SAD-u
Screenshot Youtube

sažeto

50-godišnja žena u SAD-u je od svoje 19. godine, morala je hitno kupiti kartu i vratiti se u Crnu Goru


Valerija Bebek
14.11.2017.11:10

Crnogorka je 30 godina provela u Sjedinjenima Američkim Državama, a nedavno je protjerana. Američki mediji prenijeli su vijest o emotivnom oproštaju Zahrije Purović (50) i njezina dva sina Elvira (23) i Arijana (27).

Zahrija je u gradu Sterling Heights u državi Michigan, odgojila djecu, uredno je plaćala poreze. No zbog odluke suda i imigracijskih vlasti morala je napustiti SAD. Žena koja nema kriminalni dosje, protjerana je iz države kao najveći kriminalac - kažu njezini sinovi. Morala je odmah kupiti avionsku kartu i vratiti se u Crnu Goru.

Screenshot Youtube

Problemi su za ovu ženu započeli još 2001. kada je njezin suprug rekao da su se upoznali i vjenčali prije dolaska u SAD. No, Zahrija je sucu rekla kako su se upoznali preko dopisivanje nakon što su došli u SAD. Zahrija je tamo došla kada je imala 19 godina. Sudac za imigrante tada im je rekao da lažu i da ih može zbog toga deportirati.

Od tada ova je žena pod prismotrom imigracijskih vlasti, obitelj je mislila da su konačno riješili majčin status prije nekoliko mjeseci. Nakon obećavajućeg razgovora s Imigracijskim vlastima Zahriji je odobrena rana viza. No, izgledi su joj odbijeni u drugom intervjuu. "Zapravo su joj rekli da mora kupiti kartu i vratiti se doma. Morala im je dokazati da je kupila kartu. Ne mogu ni misliti na njezin odlazak", rekao je Arijan prije majčinog odlaska.

Službene vlasti Zahriji su na aerodromu kazale da se u SAD ne smije vratiti idućih 10 godina, no da obitelj ipak može zatražiti njezin raniji povratak. Ovaj bi proces mogao potrajati koju godinu. Majčin odlazak iz zemlje posebno je teško pao sinovima koji su rođeni tamo. "Držao sam se za posljednju slamku nade, nadao sam se da će joj sud odobriti ostanak. Boli me", rekao je mlađi sin Elvir.

"Način na koji se tretira imigrante bez papira, kao da su kriminalci. Ona je doslovno broj - na taj su način uglavnom deportirani ilegalni imigranti. To je broj i to nije u redu. Ne znam što da učinim", očajan je sin.

Screenshot Youtube

SAD

Crna Gora

imigracija

deportacija

Podijeli članak