pliva bandić preko save

Zna Bandić da naši ministri ne doživljavaju mailove ozbiljno. Zato je napravio vrhunski potez i Plenkoviću šalje pismo


Mia Mitrović
16.01.2019.10:15
Zna Bandić da naši ministri ne doživljavaju mailove ozbiljno. Zato je napravio vrhunski potez i Plenkoviću šalje pismo
Ronald Gorsic/CROPIX

sažeto

Zagrebački je gradonačelnik ozdravio, odbacio štake i ubacio se u munjevitu kampanju za europske izbore koji nam se bliže 


Mia Mitrović
16.01.2019.10:15

Jedno je mail, drugo službena korespondencija, naučio nas je ministar obrane Damir Krističević, a sasvim treće pismo namjere koje ovih dana zagrebački gradonačelnik Milan Bandić piše našem premijeru. Umačući pero u tintu, u pismu namjere Bandić tako otkriva Plenkoviću kako namjerava završiti važne projekte o kojima priča da ih namjerava završiti već desetak godina.

Od tih nezavršenih projekata kojih raštrkanih po gradu ima i previše, odlučio se za pet koji su mu prioritet: Imunološki zavod, dječja bolnica Blato, 60 niskopodnih tramvaja, projekt Zagreb na Savi i tračnička veza do Franje Tuđmana (zračne luke).

Izgleda da se zagrebački gradonačelnik čim mu se zdravlje malo popravilo ubacio u munjevitu kampanju za predstojeće europske izbore. Demagogija mu je oduvijek bila specijalnost, a rješavanje najavljenih projekata zbilja dobro zvuči, pogotovo pitanje Imunološkog zavoda za koji mu treba partnerstvo s Vladom.

Damjan Tadic / CROPIX

Ako odgovora i ne bude, uzet će Milan bager i krenuti

Moramo pohvaliti inicijativu našeg gradonačelnika što se odlučio na ovakav tradicionalan način komunikacije s našim premijerom. Koliko vidimo, mnogi članovi Vlade, ali i Plenkovićeve stranke muku muče s tehnologijom. A i sami su rekli da mailove i to tisuće njih vezane uz avione, ne shvaćaju previše ozbiljno. Zato je pismo pun pogodak.  

Isto tako Krstičević mailove čita ovisno o signalu an mobitelu, bivša potpredsjednica Vlade partnerima šalje vruću poštu sa svog Hotmail računa, dvojica HDZ-ovih zastupnika koriste mobitele kako bi slikali međunožja, a ministrica kulture želi zabraniti internet.

Zato ne čudi da se Bandić odlučio na ovaj analogni oblik korespondencije s premijerom. Bilo bi super kada bi mu to pismo poslao golubom pismonošom. Zanimljiva će biti i reakcija premijera na gradonačelnikovo ljubavno pismo, a ako odgovora neće biti, Bandić će sam krenuti u realizaciju zacrtanog. I to u bageru.

Andrej Plenković

Milan Bandić

Imunološki zavod

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter