ni u najluđim snovima nisu mislili da će ovo otkriti

Znanstvenici pronašli sveti gral, koji je iskopan u Rusiji. Riješili su 558 milijuna godina staru misteriju


100posto
22.09.2018.10:45
Znanstvenici pronašli sveti gral, koji je iskopan u Rusiji. Riješili su 558 milijuna godina staru misteriju
Profimedia

sažeto

Ovo otkriće potvrđuje da je riječ o najstarijem životinjskom fosilu i time je rješena misterija stara više desetljeća


100posto
22.09.2018.10:45

Znanstvenici su potvrdili da je neobični fosil ovalnog oblika koji su pronašli prije nekoliko godina, zapravo najstariji poznati životinjski fosil. Tako su poručili da je to otkriće pravi "sveti gral" u paleontologiji.

Desetljećima je među znanstvenicima vladala debata o porijeklu Dickinsonije, koja je na Zemlji živjela prije 558 milijuna godina. Smatra se da su ti fosili iz tog razdoblja prva velika, višestanična bića, ali su toliko različiti od bilo čega živog danas, zbog čega je njihovo točno porijeklo ostalo tajna sve do sada.

Znanstvenici su ranije smatrali da je Dickinsonia možda bila gljiva ili velika ameba. Međutim, nova istraživanja ruskih znanstvenika otkrila su njeno pravo porijeklo i označila je kao jednu od prvih životinja. Fosil je bio toliko očuvan da kada su ga istraživači probušili, u njemu su pronašli tragove kolesterola, koja je jasan pokazatelj životinjskog porijekla.

Ovo otkriće potvrđuje da je riječ o najstarijem poznatom životinjskom fosilu i time je rješena misterija stara više desetljeća.

otkriće

misterija

znasntvenici

fosil

newsletter

Prijavite se na Newsletter