SUPRUGA NASILNOG ŽUPANA OTKRILA DETALJE

'Znao bi me daviti, polupao mi je mobitel, jednom mi je razbio nos, oko, prijetio da će me ubiti...'


100posto
04.10.2017.10:05
'Znao bi me daviti, polupao mi je mobitel, jednom mi je razbio nos, oko, prijetio da će me ubiti...'
CROPIX

sažeto

Nemili događaj se zbio u ponedjeljak navečer, nakon čega se Mara Tomašević automobilom odvezla u policijsku postaju u kojoj je podnijela prijavu protiv supruga. U općoj županijskoj bolnici u Požegi, gdje je pregledana na Odjelu za hitnu medicinu, dijagnosticirali su joj lakše tjelesne ozljede


100posto
04.10.2017.10:05

"Došao je kući navečer i s nekim razgovarao na mobitel, na što sam ga upitala: ‘Jel’ te to ona zove?’ Istog trena nasrnuo je na mene, opalio mi nekoliko šamara, počeo me daviti te gurnuo na radijator i na cvijetnjak koji sam srušila. Zatim me naganjao po kući, ali sam uspjela pobjeći u sobu i zaključati se. Bili smo sami, jer sin, snaha i njihovo troje djece koji žive s nama nisu bili kod kuće.

Nakon što sam se pribrala, obukla sam se, sišla dolje i rekla mu da idem na policiju, na što je on opsovao i rekao: Idi!", ispričala je za Jutarnji list Mara Tomašević, supruga Alojza Tomaševića, HDZ-ova župana požeško-slavonskog, koji je jučer gotovo cijeli dan proveo na saslušanjima u policiji, na sudu i DORH-u zbog prijave za obiteljsko nasilje koju je protiv njega podnijela supruga.

Sam se javio u policiju

Nemili događaj se zbio u ponedjeljak navečer, nakon čega se Mara Tomašević automobilom odvezla u policijsku postaju u kojoj je podnijela prijavu protiv supruga. U općoj županijskoj bolnici u Požegi, gdje je pregledana na Odjelu za hitnu medicinu, dijagnosticirali su joj lakše tjelesne ozljede.

"U ponedjeljak između 22 i 23 sata gospođa je došla u bolnicu u pratnji policije, pri čemu je izjavila da ju je suprug tukao. Liječničkim pregledom utvrđena joj je površinska ozljeda na nadlaktici u obliku podljeva. S obzirom na to da druge ozljede nisu dijagnosticirane, ova je okvalificirana kao laka tjelesna ozljeda, a nakon što je ispisana tzv. crvena prijava, gospođa je u pratnji policije otišla kući," izjavio je ravnatelj bolnice dr. sc. Željko Glavić za Jutarnji list.

Policija je u međuvremenu pokušala privesti i župana, no on nije bio kod kuće. U utorak ujutro sam se javio u postaju.

Mara Tomašević je za Jutarnji list ispričala kronologiju svog teškog slučaja, koji prema njenim riječima traje zadnje dvije godine.

"Bilo je puno situacija u kojima bi me počeo daviti, polupao mi je mobitel, jednom mi je razbio nos, oko, prijetio da će me ubiti...," započela je svoju priču za Jutarnji list gospođa Mara Tomašević. Njezinu ispovijest u cijelosti pročitajte OVDJE.

Lokalni HDZ-ovci stali u obranu Tomaševića, Plenković raspustio županijsku organizaciju HDZ-a

Portal direktno.hr, koji je blizak desnijoj frakciji HDZ-a, objavio je u utorak tekst u kojemu pišu kako je slučaj HDZ-ovog župana koji je priveden zbog premlaćivanja supruge, citiramo, “predimenzioniran”.  Navedeni portal posve nekritički prenosi izjavu svog "izvora bliskog vrhu lokalnog HDZ-a", a koji tvrdi da je slučaj "medijski predimenzioniran" jer je HDZ-ov župan Tomašević svoju ženu lupio - samo jednom.

Isti izvor navodi i kako je ona već isti dan šetala gradom, što bi, valjda, trebalo umanjiti problem Tomaševićevog mlataranja vlastite supruge.

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izvijestio je pak u utorak poslijepodne novinare da je Nacionalno vijeće HDZ-a na telefonskoj sjednici odlučilo raspustiti županijsku organizaciju požeško-slavonskog HDZ-a, a nakon što je objavljena informacija o obiteljskom nasilju župana Alojza Tomaševića.

Plenković je rekao to novinarima prije početka sjednice Kluba zastupnika HDZ-a na kojoj vrh stranke priprema saborsku sjednicu najavljenu za sutra ujutro.

Pokažu li se informacije o nasilju točne, Plenković kaže kako ne vidi načina na koji bi župan ostao na dužnosti na koju je izabran prije nekoliko mjeseci.

politika

Alojz Tomašević

obiteljsko nasilje

Požega